Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 11. 2. 2019

11. 02. 2019 09:33

V četrtek, 7. 2. 2019, smo bili okoli poldneva opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo v Ločici pri Polzeli. Neznani storilec je vlomil skozi okno dnevne sobe in iz notranjosti odtujil manjšo količino zlatnine in manjšo vsoto gotovine.

Okoli 17. ure smo obravnavali vlom v kletne prostore na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu. Neznanec je poskušal vlomiti zaklenjena vrata skupno osmih lesenih kletnih prostorov. Pri tem je nasilno odstranil obešenko na vratih enega izmed njih in iz notranjosti odtujil novejše moško gorsko kolo v vrednosti okoli 700 €. Pri vlamljanju je povzročil manjšo škodo na lesenih vratih kletnih prostorov.

Nekaj minut po 17.  uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju hude telesne poškodbe, ki jo je utrpel 78-letni oskrbovanec doma starostnikov v Radljah ob Dravi. Med prepiranjem ga je z roko udarila 70-letna oskrbovanka. Pri tem je padel po tleh in utrpel zlom kolka. Po vsem zbranih obvestilih bomo zoper povzročiteljico podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

V petek, 8. 2. 2019, okoli poldneva, smo bili obveščeni o ugrizu psa na Zgornji Kapli. Ko je oškodovanec izstopil iz vozila je do njena pritekel nezavarovan pes in ga ugriznil v levo roko. Zoper 54-letnega lastnika psa bomo izvedli hitri postopek z odločbo o prekršku po Zakonu o zaščiti živali (ZZŽiv) in podali poročilo na Veterinarsko upravo Republike Slovenije (VURS).

V soboto, 9. 2. 2019, smo v jutranjih urah opravili ogled kraja vloma v gostinski lokal na Trubarjevi ulici v Celju. Neznani storilec je iz priročne blagajne odtujil manjšo vsoto menjalnega denarja in manjšo količino cigaret ter povzročil škodo pri vlamljanju.

V dopoldanskih urah smo na Mariborski cesti v Celju obravnavali vlom v delovni kontejner pri trgovskem centru. Neznanci so odtujili nekaj kosov električnega orodja (laserski nivelir, krožno in vbodno žago ter udarno kladivo) v skupni vrednosti okoli 1.000 €.

V Bukovju pri Slivnici pa je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Neznanec je povzročil škodo pri vlamljanju in iz notranjosti odtujil komplet mesarskih nožev.

Nekaj minut pred 17. uro smo bili obveščeni o nesreči 39-letnega pohodnika pri vračanju s Čremšeniške planine. Pri sestopanju mu je kot zadnjemu v koloni pohodnikov zdrsnilo na pobočju Krvavice in je omahnil okoli 20 metrov v globino. Utrpel je hujše poškodbe po obrazu, prsnem košu in zlom stegnenice desne noge. Iz globeli so ga rešili gorski reševalci. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Celje.

V večernih urah smo opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo na Golavabuki pri Slovenj Gradcu. Neznani storilec je v času, ko so bili domačini na pogrebu, povzročil škodo pri vlamljanju, razmetal in preiskal notranje prostore, vendar ničesar vrednejšega ni uspel najti in odtujiti.

V nedeljo, 10. 2. 2019, smo bili jutranjih urah obveščeni o vlomu v prostore dveh garaž pod trgovino Mercator v Štorah. Iz ene izmed njiju je neznani storilec odtujil treking kolo in kompresor, iz druge pa ni ničesar odtujil, je pa na obeh povzročil večjo škodo pri vlamljanju.

Okoli poldneva smo opravili oglede štirih vlomov v osebne avtomobile. Neznani storilci so garažni hiši na Ljubljanski cesti v Celju razbili steklo levih prednjih vrat vozila, na Teharski cesti v Celju steklo na prednjih desnih vratih vozila in iz notranjosti odtujili ženska sočna ogledala, na Ulici Toneta Melive so na silo odprli prednja leva vrata in odprli pokrov motorja vozila ter iz njega odtujili jeklenico za plin, na Trubarjevi ulici v Celju pa so razbili steklo na prednjih desnih vratih in iz notranjosti vozila odtujili prometno dovoljenje in druge listine o vozilu. Za storilci še poizvedujemo.

Včeraj okoli 16. ure smo bili obveščeni o požaru na dvoetažni stanovanjski hiši v Migojnicah. Ogenj, ki so ga pogasili gasilci bližnjih gasilskih društev, je uničil celotno ostrešje. Do požara je prišlo na lesenem delu pri dimniku. Nastala je materialna škoda za okoli 20.000 €.

dr. Peter Pungartnik, vodja oddelka za operativno OKC PU Celje

pkm_celje_klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,787 seconds.