Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 11. 5. 2020 (več poškodb kolesarjev)

11. 05. 2020 10:32

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih štiriindvajsetih urah poklicalo 241 občanov. 59 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Nedelja je bila na našem območju dosti mirnejša od petka in sobote. Izstopajoče so bile prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi kolesarji. Včeraj so obravnavali štiri tovrstne prometne nesreče. V dveh sta se kolesarja hudo poškodovala, v dveh kolesarki lažje. Policisti opažajo, da v zadnjem obdobju mnogo kolesarjev kolesari po glavnih cestah, kar je zaradi gostote prometa še posebej nevarno. Kolesarjem zato svetujejo, naj za vožnjo uporabljajo površine, ki so namenjene posebej njim oz. stranske, prometno manj obremenjene ceste. Pomembno je tudi, da poskrbijo za tehnično brezhibnost kolesa. Pri vožnji naj uporabljajo čelado in nosijo svetla oblačila in uporabljajo odsevna telesa. Kolesarji so pogosto med tistimi udeleženci cestnega prometa, ki velikokrat kršijo cestno prometne predpise. Najpogostejše kršitve so vožnja v nasprotni smeri, neustrezno prečkanje cestišča, vožnja v nasprotni smeri in vožnja v rdečo luč na semaforju. Do konca maja bodo zato poostreno nadzirali vožnjo kolesarjev.

Več o prometnih nesrečah in ostalem dogajanju na našem območju v nadaljevanju.

Prometna varnost

V Podčetrtku se je včeraj popoldne poškodoval mladoletni kolesar, ki je izgubil oblast nad kolesom, zapeljal v odtočni jašek in padel. Pri padcu se je hudo poškodoval.

V Kotljah se je v popoldanskih urah hudo poškodoval 54-letni kolesar, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča ter padel.

V Podkraju, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, se je lažje poškodovala 46-letna kolesarka, ki je kolesarila za sinom. Kolesarka se je ustrašila, ker je sin, ki je izgubil oblast nad kolesom zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišču padel in je padla še sama. Zaradi poškodb je ostala na zdravljenju v bolnišnici.

Nekaj pred 19. uro smo poškodbo kolesarke obravnavali tudi v Logu pri Rogatcu. Kolesarka je med vožnjo po makadamski cesti močno zavrla in padla. Pri padcu se je lažje poškodovala.

Sinoči so iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih poiskal pomoč 62-letni motorist, ki je bil v popoldanskih urah udeležen v prometni nesreči med Šentrupertom in Parižljami. Motorist je zapeljal na bankino in nato z vozišča, padel in se hudo poškodoval.

Na avtocesti, v bližini avtocestnega počivališča Zima, v smeri proti Mariboru, je včeraj okoli 15. ure, zagorelo osebno vozilo. Zaradi gašenja požara je bil promet krajši čas oviran. Voznik in sopotnica v požaru nista bila poškodovana.

Kriminaliteta

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni o tatvini na bencinskem servisu na Mariborski cesti v Celju. Storilec si je v košaro nabral za dobrih 140 € izdelkov in bencinski servis zapustil, ne da bi jih plačal. Ko je opazil, da je prodajalec stekel za njim, je ukradene stvari odvrgel. Takoj zatem je poskušal na enak način več izdelkov ukrasti še v drugem bencinskem servisu. Tudi v tem primeru je ukradene izdelke odvrgel, ko je zaposleni stekel za njim. 37-letnega storilca so kmalu po dogodku prijeli in ga pridržali. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Na Planini na Pohorju ste se zaradi starih sporov glede zemljišča stepla soseda, ki sta drug drugega lažje poškodovala. Zaradi sume storitve kaznivega dejanja povzročitev lažne telesne poškodbe bomo oba kazensko ovadili.

Javni red in mir

V Radečah so danes ponoči izdali plačilni nalog občanki, ki je v stanovanju kršila javni red in mir.

Ostalo

Včeraj, okoli pol enih popoldne, so bili obveščeni o požaru na območju Šmarja pri Jelšah. Zagorelo je v kurilnici stanovanjske hiše. Ogenj je uničil peč, zalogovnik, raztezno posodo in več drugih stvari. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,776 seconds.