Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 13. 4. 2020 (huje poškodovana kolesarka in kolesar, oropan taksist)

13. 04. 2020 11:50

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 875 klicev občanov. V 234 primerih je šlo za interventne dogodke.

Petek, 10. april 2020

Poškodovanje dveh vozil in tatvina registrskih tablic – Celje

Na otoku v Celju je neznani storilec z vozila parkiranega pred stanovanjskim blokom ukradel obe registrski tablici in na vozilu poškodoval dve pnevmatiki. Poškodovanje pnevmatik smo v petek obravnavali tudi na Trubarjevi ulici v Celju. V tem primeru je storilec na vozilu z ostrim predmetom poškodoval vse štiri pnevmatike.

Prometni nesreči s hudimi poškodbami – Celje

Okoli 17. ure so policisti v Celju obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Zgodila se je na Cesti na Ostrožno v Celju. Mladoletni kolesar, ki je kolesaril v spremstvu očeta, je pri vključevanju na prednostno cesto, preden je ustavil, zapeljal nekoliko pregloboko v križišče. Po prednosti cesti je v tistem trenutku pripeljala 22-letna kolesarka. Kolesarja sta trčila, kolesarka se je v trčenju hudo poškodovala. Otrok v trčenju ni bil poškodovan.

Okoli 18.30 ure so policisti izven naselja Lešje obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala 67-letna voznica osebnega vozila. Prometno nesrečo je povzročil 72-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vojnika proti Šmartnemu v Rožni dolini. Pri zavijanju v levo, pri odcepu za Lešje, je voznik izsili prednost voznici in trčil v levi bok njenega vozila. 67-letna voznica se je v trčenju hudo poškodovala.

Poskus tatvine – Celje

Okoli 23. ure je občan obvestil, da je na območju Ceste na Ostrožno v Celju, opazil dva moška, ki poskušata odpreti delovne zabojnike. Na kraju smo prijeli moška stara 36 in 39 let stara moška, ki sta poskušala ukrasti električni grelec in nekaj drugih stvari.

Javni red in mir

Okoli poldneva so policisti v Celju pridržali moškega, ki je javni red in mir kršil na Prijateljevi ulici.

V Remšniku, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, so zaradi neprimernega vedenja oglobili moškega. Ker se je nahajal izven občine gibanja smo predlog podali še zdravstvenemu inšpektoratu.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali še v Velenju, Dravogradu in Medlogu.

Nasilje v družini

Zaradi nasilja v družini so policisti v petek na območju Policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja 30-letnemu moškemu. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, ga bomo kazensko ovadili.

Sobota, 12. 4. 2020

Rop – Celje

Okoli 21. ure so v Celju obravnavali rop taksista. Moški, star okoli 40 let, je na Aškerčevi ulici v Celju, odprl vrata taksija, z orožjem zagrozil 60-letnemu vozniku in zahteval denar. Ko je dobil denar, je pobegnil v neznano.

Javni red in mir

V Celju so policisti oglobili moškega, ki se je pred trgovino neprimerno vedel do občana. Zaradi kršitve javnega reda in miru ter žaljenja sosede so v Celju pridržali občanko, ki je bila pod vplivom alkohola. Sledi plačilni nalog.

V Dravogradu so plačilna naloga izdali osebama, ki sta se sporekli in neprimerno obnašali.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so kršitelja oglobili tudi v Podvelki in v Velenju.

Zaradi poslušanja preglasne glasbe in motenja nočnega miru so v noči iz sobote na nedeljo ukrepali še v Celju in v Velenju.

Nedelja, 12. april 2020

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Slovenske Konjice

V Slovenskih Konjicah so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 36-letni kolesar. Med kolesarjenjem se je 36-letniku zlomil sedež in je padel ter se hudo poškodoval. Ker je kolesaril izven občine gibanja smo o tem obvestili pristojni prekrškovni organ.

Vlom v trgovino – Celje

Na Bežigrajski cesti v Celju so včeraj obravnavali vlom v trgovino. Neznani storilec je ukradel nekaj parov čevljev in nekaj gotovine. Škodo je lastnikom povzročil z uničenjem avtomatskih drsnih vrat. Po prvih podatkih škodo ocenjujejo na dobrih 5.000 €.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

Na Prešernovi cesti v Velenju je neznani storilec vlomil v klet in ukradel moško gorsko kolo.

Povzročitev splošne nevarnosti – Frankolovo

Na območju Frankolovega je včeraj občan, ki je bil pod vplivom alkohola, zakuril na travniku. Če ne bi gasilci pravočasno omejili požara bi se razširil na bližnjo stanovanjsko hišo. 42-letnega moškega, ki je na kraju žalil policiste in gasilce smo pridržali in mu zaradi neprimernega obnašanja izrekli globo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti ga bomo kazensko ovadili.

Poskusa dveh tatvin – Celje

V Zadobrovi je občan zalotil moškega, ki je iz njegovega odklenjenega vozila poskušal ukrasti razne stvari. 35-letnika bomo zaradi poskusa tatvine kazensko ovadili, zaradi kršitve javnega reda in miru smo mu izdali plačilni nalog.

Z osebnega vozila parkiranega na Ljubljanski ulici v Celju je neznani storilec poskušal ukrasti dve kolesi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v Tolstem Vrhu pri Mislinji.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,698 seconds.