Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 13. 5. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 772 klicev občanov. 228 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

63 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 105 s področja prometne varnosti in 53 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 11 z lažjimi in 19 prometnih nesreč z materialno škodo.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti obravnavali v petek, nekaj pred 12. uro. V prometni nesreči sta bila udeležena voznik tovornega vozila in motorist. Motorist je na delu ceste, kjer je prehitevanje prepovedano, prehiteval voznika tovornega vozila. Ta je v ostrem levem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v motorista. Motorist je padel in zdrsel po vozišču ter se hudo poškodoval. Voznika tovornega vozila so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Zoper motorista pa smo izvedli hitri postopek zaradi neupoštevanja prometne signalizacije.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo obravnavali včeraj popoldne na Mariborski cesti v Celju, kjer je pri menjavi prometnih pasov motorist izgubil ravnotežje, in padel.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so minuli vikend obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom prepovedanih drog. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Velenjski policisti so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel nekaj manj kot dve promili in pol alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali v 23 primerih.

Kriminaliteta

Minuli vikend so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali pet primerov nasilja v družini. Pet nasilnežev smo kazensko ovadili, izrekli smo jim tudi ukrepe prepovedi približevanj.

Na Goriški ulici v Velenju so policisti obravnavali tatvino skuterja znamke Yamaha YQ50. vijolično bele barve.

Na območju Šoštanja so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je preiskal prostore, ukradel ni ničesar.

Nedovoljen prehod državne meje

V Dobovcu so policisti v soboto zjutraj izsledili 8 državljanov Afganistana,  ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.