Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 13. 7. 2020 (prometna nesreča s pobegom,…)

13. 07. 2020 22:05

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh  prejeli  797  klicev  občanov. 229 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  47 zadev, s področja cestnega prometa  poročajo  o  30 prometnih nesrečah, zaradi kršitev javnega reda in miru  so  v  zadnjih treh dneh ukrepali v 24. primerih. Petim voznikom, ki niso  izpolnjevali  pogojev  za  vožnjo,  so  zasegli vozila. V soboto so izvedli  poostren  nadzor  cestnega prometa. Ustavili so 190 voznikov, pri 39.  so  ugotovili  prekoračitev  hitrosti,  11  jih je vozilo pod vplivom alkohola.

Petek, 10 julij 2020

V  petek,  okoli devetih dopoldne, so bili obveščeni, da  je v Sv. Jerneju nad  Muto zagorelo gospodarsko poslopje veliko približno 21 x 11 metrov. Iz hleva  so  pred  ognjem  uspeli  pravočasno  rešiti vso živino in večji del kmetijskih  strojev.   Ogenj  je  gospodarsko  poslopje v celoti uničil. Do požara je prišlo zaradi kratkega stika na električnem pastirju. Tuja krivda je izključena.

Na  Polzeli so obravnavali vlom v trgovino, kamor je storilec vlomil skozi vhodna vrata. Ukradel je nekaj gotovine.

V  večernih  urah  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Ločah. Storilec  je  v  hišo vlomil skozi vrata terase. Ukradel je gotovino in več zlatnine.

Vlom  v  stanovanjsko hišo so obravnavali tudi v Vojniku. V tem primeru je storilec  v  hišo  vlomil  skozi  okno. Ukrasti ni uspel ničesar, saj ga je pregnal alarm.

Na Ulici Bratov Vošnjakov v Celju so obravnavali poskus vloma v stanovanje stanovanjskega  bloka.  Storilec  je  lastnikom škodo povzročil z uničenjem ključavnice.

Sobota, 11. julij 2020

Okoli 14.30 ure se je na Mariborski cesti v Celju zgodila prometna nesreča s pobegom. Voznica kolesa z motorjem s sopotnico je vozila po kolesarski stezi Mariborske ceste iz smeri Aškerčeve ulice proti Škofji vasi. V bližini naslova Mariborska cesta 64 v Celju ji je nasproti po kolesarski stezi pripeljala neznana kolesarka in s srednjim delom kolesa trčila v pravilno vozečo voznico kolesa z motorjem. Voznica kolesa z motorjem in sopotnica sta padli, kolesarka, ki je vozila po napačni strani,  ju  je povprašala, če sta v redu in odpeljala dalje proti Aškerčevi ulici. Kolesarka je bila stara med 50 in 60 let, vitka, svetlolasa ter oblečena v belo majico in temne hlače. Zaradi razjasnitve okoliščin trčenja pozivajo neznano kolesarko, da se oglasi na Policijsko postajo Celje. Vse ki ste trčenje videli, policisti prosijo za informacije.

Iz odklenjenega osebnega vozila parkiranega v Lokovici je neznani storilec ukradel denarnico z gotovino in dokumenti.

Na območju Rogatca so v soboto  izsledili državljana Alžirije in državljana Kosova, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Po izvedenih postopkih so ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Nedelja, 12. julij 2020

Včeraj,  okoli  10.45 ure, se je zaradi nepravilnega vključevanja v promet, na Rudniški  cesti  v  Zrečah  zgodila  prometna  nesreča, v kateri se je poškodoval motorist. 63-letni voznik osebnega avtomobila je z dovozne ceste zapeljal  na  prednostno Rudniško cesto in zavijal levo ter pri tem izsilil prednost  62-letnemu  vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Gračiča.   Vozili  sta  trčili.  Motorist  se  je  pri  padcu  hudo poškodoval.

Okoli  20.30  ure  so  v  Dobriču,  na  območju  Policijske postaje Žalec, obravnavali  prometno  nesrečo,  v  kateri  se  je huje poškodoval 49-letni kolesar, ki je padel zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča.

Na  Polzeli  so  obravnavali  vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil  skozi balkonska vrata, pred tem pa poškodoval okno, skozi katero je poskušal vlomiti. Ukradel je gotovino, zlatnino in moško uro.

Vloma  v stanovanjski hiši so obravnavali tudi v Zbelovem in na Teharju. V Zbelovem  je storilec v hišo vlomil skozi vrata terase. Ukradel je plašilno pištolo.  Na  Teharju  je  storilec  v   hišo  vlomil  skozi okno. Po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Iz  kleti  stanovanjskega  bloka v Žiberniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je neznani storilec ukradel več različnega orodja.

V  Celju,   v  bližini  Šmartinskega  jezera, so obravnavali vlom v osebno vozilo iz katerega je storilec ukradel gotovino.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,788 seconds.