Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 13. 9. 2021 (drzna tatvina v Šentjungertu, policisti opozarjajo na takšne nepridiprave,…)

13. 09. 2021 14:43

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli 870 klicev občanov. 231 klicev je bilo interventnih, 12 nujni.

50  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 7 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 113 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Minuli  konec  tedna je tragično zaznamovala včerajšnja prometna nesreča na Vranskem, v kateri je umrl 59-letni motorist, njegova 20-letna sopotnica se je  hudo poškodovala. Poleg omenjene so od petka do danes obravnavali še 2 prometni  nesreči  s  hudimi  poškodbami,  8  prometnih  nesreč  z  lažjimi poškodbami in 39 prometnih nesreč z materialno škodo.

Osmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so štirinajstkrat ukrepali v javnih in prav tolikokrat v zasebnih prostorih.

Posebej policisti izpostavljajo drzno tatvino, ki so jo v petek obravnavali v Šentjungertu,  kjer  sta  se  dva  moška  z  osebnim  vozilom pripeljala na dvorišče  stanovanjske  hiše.  Starejši  lastnici sta dejala, da preverjate zadeva  glede  telefonskih  priključkov.  Medtem, ko jo je eden s pogovorom zamotil,  je drugi odšel v hišo, preiskal prostore  in  ukradel gotovino in zlatnino.  Občane  opozarjajo,  naj  bodo  v takšnih primerih zelo pozorni. Neznancev  naj ne spuščajo v hiše. Če pa do kaznivega dejanja pride naj  si poskušajo  zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in o osebah  in naj takoj pokličejo  na  telefonsko  številko 113. Le na ta način bodo lahko storilce izsledili in ukrepali.

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

Petek, 10. september 2021

V  Zgornjih  Grušovljah so obravnavali vlom v gostinski lokal, od koder je storilec ukradel menjalni denar.

V  Celju  so  v petek obravnavali tatvino kolesa znamke Cube, belo oranžne barve. Storilec je kolo ukradel izpred ene od srednjih šol.

Na  območju  Radeč  se  je  v  prometni  nesreči  v  popoldanskih urah hudo poškodoval  kolesa,  ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola.

Sobota. 11. september 2021

V soboto so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Kompolah. Storilec   je   lastnikom   škodo  povzročil  z  uničenjem  ključavnice  in poškodovanjem vrat.

V  Radmirju  so obravnavali poskus vloma v poslovne prostore. Storilca sta poskušala  v  prostore  vlomiti  skozi  glavna  drsna  vrata,  vendar ju je najverjetneje pregnal alarm, ki se je sprožil.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec vlomil v gostinski lokal na Ljubljanski cesti v Celju in ukradel več cigaret.

Nedelja, 12. september 2021

V  Dobrovi,  na  območju  Policijske  postaje Celje, so včeraj obravnavali požar.  Zagorelo  je v gospodarskem poslopju, od koder se je ogenj razširil na  novogradnjo stanovanjske hiše. Ogenj je oba objekta v celoti uničil.  V požaru, katerega vzrok še ni znan,  je nastala visoka materialna škoda.

V  Lembergu pri Novi Cerkvi se je sinoči huje poškodoval 19-letni motorist, ki je trčil v srno, ki je skočila na cesto.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,872 seconds.