Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 14. 6. 2021 (v nesreči poškodovanih pet romunskih državljanov, iskre povzročile požar, ukradel stole,…)

14. 06. 2021 17:21

Na  Operativno  komunikacijski  center Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 233 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

7 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev  in tujcev,  28 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa izpostavljamo včerajšnjo prometno nesrečo, v kateri  je bilo poškodovanih per romunskih državljanov. Prometna nesreča se je  zgodila  sinoči, okoli 19. 30 ure na avtocesti izven naselja Šentrupert v smeri  proti  Celju.  Do  prometne nesreče je prišlo, ker  je na osebnem vozilu  počila zadnja desna pnevmatika, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na desni bok in med drsenjem trčilo v zaščitno ograjo. V trčenju se je hudo poškodovala  62-letna  potnica,  voznik  in  ostali  trije  potniki so se v prometni nesreči lažje poškodovali.

Včeraj okoli 13.30 ure so v Platinovcu, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, obravnavali požar. 42-letni delavec podjetja je opravljal zaključna dela pri polaganju betonskih tlakovcev pred stanovanjsko hišo. Ko je rezal kos železne armature so se zanetile iskre, ki so povzročila požar na ostrešju bližnjega gospodarskega poslopja, ki se je nato razširil še na ostrešje drugega gospodarskega poslopja.  Po prvih podatkih je v požaru nastalo za okoli 70.000 € materialne škode. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Sinoči, okoli 21.30 ure, so požar obravnavali še na avtocesti za predorom Golo rebro v smeri proti Mariboru, kjer je med vožnjo, najverjetneje zaradi napake na elektroniki, zagorelo osebno vozilo. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Izpred trgovine v Šentjurju je neznani storilec ukradel kolo znamke Nakamura, kovinsko bele barve, s črnimi in zelenimi napisi. Kolo je vredno okoli 800 €.

S terase gostinskega lokala na Muzejskem trgu v Celju je neznani storilec ukradel štiri stole.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 2,527 seconds.