Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 15. 11. 2021 (policisti prestregli kar nekaj “Martinov”, slabost obšla starejšega kolesarja,…)

15. 11. 2021 11:42

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 208 klicev občanov. 58 klicev je bilo interventnih.

14  interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  trije s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 18 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Od  petka  do danes so na našem območju obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in trideset prometnih nesreč z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemnajstkrat.

Petek, 12. november 2021

V  dopoldanskih urah so v Konjiški vasi obravnavali prometno nesrečo, kjer je zaradi  slabosti  padel  74-letni  kolesar.  Pri  padcu  se  je  lažje poškodoval.

V  Žalcu  so  obravnavali  tatvino. Neznani storilec je z osebnega vozila, parkiranega na Prežihovi ulici, ukradel vse štiri okrasne pokrove platišč.

V  popoldanskih urah so nas iz Bencinskega servisa Lopata obvestili, da sta k njim prišla dva tujca in prosila, da pokličejo policijo. Ko so prišli na kraj  so  ugotovili,  da  gre  za  dva  državljana Maroka, ki sta ilegalno vstopila  v  Slovenijo.  Na avtocestno počivališče Lopata sta se pripeljala skrita v podvozju madžarskega tovornega vozila. Oba sta zaprosila za azil.

Sobota, 13. november 2021

V  jutranjih urah so bili obveščeni, da je neznani storilec iz rezervoarja slovenskega   tovornega   vozila  parkiranega  na  avtocestnem  počivališču Tepanje, ukradel dobrih 700 litrov goriva.

Okoli  13.30  ure  so  v  Šaleku  v Velenju obravnavali prometno nesrečo v kateri  sta  bili  udeleženi  dve osebni vozili. Prometno nesrečo je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo povzročila voznica osebnega vozila. V trčenju  sta se lažje poškodovali voznica  drugega osebnega vozila in njena sopotnica.

V  večernih  urah  so policisti v  Celju ustavili voznika osebnega vozila. Preizkus alkoholiziranosti  je  pokazal,  da  je  imel 1.7 promilov alkohola v krvi. Sledi  obdolžilni  predlog.  V  Šentjurju  so obravnavali voznika osebnega vozila,  ki  je  imel  1,6  promilov  alkohola  v  krvi.  Ker je vozil brez vozniškega  dovoljenja  so  mu  vozilo zasegli.  Sledi obdolžilni predlog. Voznika,  ki sta imela več kot promilo alkohola v krvi so v noči iz sobote na nedeljo obravnavali še v Vuzenici in na Prevaljah.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,076 seconds.