Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 15. 6. 2020 (hitri test na droge pozitiven, mrtvo pijana voznika, hudo poškodovan traktorist,…)

15. 06. 2020 15:25

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  830 klicev občanov. 223 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

Ta  konec  tedna  je  bila  najbolj pereča problematika  vožnja pod vplivom alkohola in še posebej visoke stopnje alkoholiziranosti. Štirje vozniki, ki so  jih  obravnavali  so  imeli več kot dve promili alkohola v krvi.  Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

V nadaljevanju najprej o petkovem dogajanju.

Okoli  15.  ure  so  na nivojskem železniškem prehodu  v Bregu pri Polzeli obravnavali  železniško  nesrečo. Voznik osebnega vozila je spregledal vlak in  zapeljal  na  prehod  ravno v trenutku, ko je le ta pripeljal s celjske smeri.  V trčenju se voznik na srečo ni poškodoval. Nesreča se je končala s škodo na vozilu in vlaku.

V  petek  so  v  Celju  ustavili voznika osebnega vozila, ki je v križišče zapeljal  pri  rdeči luči na semaforju. Voznik, bosanski državljan, ni imel urejenega  stalnega  bivališča  v  Sloveniji,  prav tako ni imel veljavnega vozniškega  dovoljena.  Hitri  test  na  droge  je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil.  Zoper voznika so odredili hitri postopek pri sodnici za prekrške, ki mu je izrekla globo v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk.

Na  območju Frankolovega so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je ukradel motorno žago in visokotlačni čistilec.

Na   Iršičevi   ulici   v   Celju   je  neznani  storilec   iz  kolesarnice stanovanjskega bloka ukradel žensko kolo znamke Wheller, črno bele barve.

V  Rogatcu so obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je  vlomil  skozi  balkonska  vrata. Ukradel je kuverto z gotovino in nekaj kosov oblačil.

Pregled  sobotnega dogajanja začenjamo s podatki o prometni nesreči, ki so jo  nekaj  čez  5.  uro  zjutraj, obravnavali na Prevaljah, Voznik osebnega vozila  je  zgrešil  izvoz  v  krožišču in je zapeljal v sredino krožišča v cvetlični  nasad.  Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 2.32 promilov alkohola v krvi.

Nekaj  čez  20.  uro  so  na  cesti  Celje – Laško, pri odcepu za Košnico, obravnavali traktorista,  ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je  pokazal,  da je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Traktorist je s traktorjem,  na  katerem  je  imel  priklopljen tračni obračalnik, vozil po dvosmerni kolesarski progi in je trčil v odbojno ograjo.

Močno pijana voznika, oba sta imela več kot dve promili alkohola v krvi so v  soboto zvečer obravnavali tudi v Ravnah na Koroškem in v Sv. Primožu nad Muto. Za oba sledita obdolžilna predloga.

V  Čečovju  je neznani storilec iz kleti stanovanjskega bloka ukradel moško kolo znamke KTM.

Pregled  včerajšnjega  dogajanja  začenjamo s podatki o nesreči pri delu, v kateri  se je na Tolstem vrhu izredno hudo poškodoval 20-letni traktorist. V  levem  ovinku,  pri  vožnji  po hribu navzgor, mu je desno kolo cisterne zdrsnilo  po  hribu navzdol in za sabo potegnilo še traktor.  Traktor se je večkrat  prevrnil  in  na  koncu  trčil  v  vogal  stanovanjske  hiše. Hudo poškodovanega traktorista so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

V Slovenskih Konjicah so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je  po  celotnem  vozilu  z  ostrim predmetom naredil več risov in lastniku povzročil za najmanj 2.000 € škode.

V  Mislinji  je  neznani  storilec  pokušal  vlomiti  v  stanovanjsko hišo. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,024 seconds.