Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 17. 1. 2022 (iz novogradnje ukradli 20 notranjih vrat s podboji, zgorel čebelnjak z dvanajstimi panji,…)


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 664 klicev občanov. 175 klicev je bilo interventnih.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 76 s področja prometne varnosti in 41 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o štirih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih ter tridesetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvajsetkrat.

Petek, 14. januar 2022

V Irju, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, so obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz novogradnje stanovanjske hiše ukradel 20 notranjih vrat s podboji in lastniku povzročil za dobrih 8.000 € škode.

Sobota, 15. januar 2022

Nekaj čez 11. uro so bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v mansardnem delu stanovanjske hiše v Grižah. Ogenj je mansardni del v celoti uničil. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

V Pongracu so obravnavali nesrečo pri delu. 17-letnemu fantu, ki j pomagal pri menjavi strešnikov na gospodarskem poslopju, se je zlomila deska na katero je stopil in je padel okoli 6 metrov v globino ter se hudo poškodoval.

V popoldanskih urah je na Prevaljah zagorel čebelnjak z dvanajstimi panji. Ogenj je čebelnjak in pet rezervnih panjev v celoti uničil. Škoda po prvih ocenah znaša 8.000 € . Vzrok požara še ni potrjen.

Nedelja, 16. januar 2022

V Velenju je neznani storilec vlomil v pomožne prostore Centra za brezdomce. Ukradel je nekaj oblačil in nekaj hrane.

V Juvanju, na območju Policijske postaje Mozirje, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi kletno okno, je ukradel nekaj zlatnine.

M.T./PU Celje