Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 17. 5. 2021 (policista v Žalcu zalotila vlomilca, na ZP Celje izsledili tri Pakistance,…)

17. 05. 2021 16:09

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  770  klicev  občanov. 213 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

42  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 90 s področja prometne varnosti in 58 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Minuli  vikend  so  na  našem  območju  obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi  posledicami,  tri  z  lažjimi  in  39 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno  nesrečo  s  hudimi poškodbami so včeraj obravnavali na Liptovski ulici  v  Slovenskih  Konjicah.  Povzročila jo je 83-letna voznica osebnega vozila.  83-letna  voznica  je  vozila  iz smeri Tepanja proti Stranicam. V semaforiziranem  križišču  v Slovenskih Konjicah, je pri izvozu s sprednjim levim  delom silovito trčila v prednji levi del vozila  42-letnega voznika, ki  je  bil pravilno razvrščen na prometnem pasu za zavijanje v levo, proti naselju  Bezina.  Po  trčenju  je  vozilo  voznice odbilo in je trčila še v 65-letnega  voznika  kolesa  z motorjem,  ki je prav tako čakal  v križišču pri rdeči luči na semaforju.  Voznik kolesa z motorjem se je v trčenju hudo poškodoval.  Povzročiteljica,  voznik  drugega udeleženega vozila in njegov 69-letni sopotnik so se v prometni nesreči lažje poškodovali.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 31. primerih.

Kriminaliteta

V  petek  so bili obveščeni o vlomih v dva vikenda na območju Lesičnega. V enem  primeru  je  storilec  ukradel  televizor,  obema lastnikoma je škodo povzročil s poškodovanjem okna in vrat.

V Velenju so  v petek obravnavali poškodovanje dveh osebnih vozil. Neznani storilec je na parkirišču Goriške in Kidričeve ulice, z ostrim predmetom na dveh  osebnih  vozilih naredil več risov ter vsakemu od lastnikov povzročil za okoli 1.000 € škode.

V  Radegundi  je  neznani  storilec vlomil v postajo sedežnice in ukradel 6 akumulatorjev  in  okoli  100  litrov  nafte  in  sosednjega  objekta pa še električni kabel.

Izpred  stanovanjske  hiše na Kettejevi ulici v Celju je neznani storilec v noči iz sobote na nedeljo ukradel električni skiro.

Na  Koroški  cesti  v  Velenju  so  obravnavali vlom v skladiščne prostore podjetja. Storilec je ukradel motorno žago, kosilnico in škatlo z orodjem.

V  Velenju  so   včeraj obravnavali še vlom v osebno vozilo. Pogrešajo več različnega električnega orodja.

Žalska  policista  sta  včeraj  zaznala,  da  je bilo vlomljeno v skladišče podjetja  v  Žalcu, v bližini skladišča pa opazila voznika osebnega vozila, ki  na  znake  policistov  ni  ustavil.  Policista  sta  vozilo izsledila v bližnjem  gozdu.  V vozilu je bila ukradena kosilnica. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Ilegalne migracije

V soboto zjutraj so na železniški postaji v Celju izsledili tri državljane Pakistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. V Celje so se pripeljali na tovornem vlaku. Vsi trije so zaprosili za azil.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,296 seconds.