Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 17. 6. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 784 klicev občanov. 217 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 87 s področja prometne varnosti in 77 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali 3 prometne nesreče s hudimi poškodbami, 6 z lažjimi in 23 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj, nekaj pred 15. uro, obravnavali v Kapli, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje s  prekratko varnostno razdaljo trčil v vozilo voznice, ki je vozila pred njim. Povzročitelj se je v trčenju hudo poškodoval, poškodovani sta bili tudi voznica in njena sopotnica. Povzročitelja bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Drugi dve prometni nesreči s hudimi poškodbami smo obravnavali na območju Slovenskih Konjic in Šmarja pri Jelšah. V obeh primerih sta padli kolesarki.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali v 33 primerih.

Kriminaliteta

V petek so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Celju. Storilec je ukradel gotovino, več parfumov, dva para športnih copat in nekaj drugih stvari.

V Trju, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti obravnavali vlome v štiri osebna vozila. Storilec je ukradel denarnice z gotovino in bančnimi karticami ter harmoniko.

V soboto, v dopoldanskih urah, so bili policisti obveščeni o tragični nesreči pri delu. Zgodila se je med košnjo, na območju Libeliške gore. Traktor je s travnika zdrsnil po strmini, pri čemer je traktorist padel s traktorja in obležal pod njim. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

V soboto so bili policisti obveščeni o tatvini kolesa znamke Scott Ransom. Storilec je kolo ukradel iz podstrešnih prostorov stanovanjskega bloka.

V soboto so policisti obravnavali tudi vlome v štiri stanovanjske hiše v Vrhu nad Laškim. Storilec je prostore preiskal, ukradel ni ničesar. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

V noči s sobote na nedeljo so policisti na območju Čečovja obravnavali rop. Neznana zamaskirana moška sta vstopila v odklenjeno stanovanje poslovno-stanovanjske zgradbe in od stanovalke in stanovalca zahtevala denar. Stanovalca sta se uprla, pri čemer je neznanec moškega udaril in ga poškodoval. Stanovalca sta iz stanovanja pobegnila. V omenjeni zadevi nadaljujejo z zbiranjem obvestil.