Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 18. 1. 2021 (zastrupitev z ogljikovim monoksidom na Dobrni, iz prekajevalnice ukradel meso, požar na Rogli, zgorel vikend,…)

18. 01. 2021 12:23

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh prejeli 662 klicev občanov. 170 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Cestni promet

Od  petka  do  danes  so na območju naše policijske uprave obravnavali dve prometni  nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo  prometno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami  so  obravnavali  v  petek okoli19.30  ure na cesti Laško – Rimske Toplice. Voznik osebnega vozila, ki je  vozil  iz smeri Rimskih Toplic, je v ovinku prehiteval osebno vozilo in trčil  v  voznico  osebnega  vozila,  ki  je  pravilno pripeljala nasproti. Voznica  se  je  v  trčenju  lažje  poškodovale.  Povzročitelj je vozil pod vplivom  alkohola.  V  krvi  je  imel  1.6  promila alkohola. Povzročitelja prometne  nesreče  bodo  kazensko  ovadili  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Drugo  prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so v petek zvečer obravnavali na  območju  Prebolda,  kjer se je pri padcu s kolesom z motorjem poškodoval voznik.

Minuli konec tedna so voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, zasegli pet osebnih vozil in eno kolo z motorjem.

V petek  med 9. in 17 uro so na avtocesti  opravljali nadzor nad prehitevanjem tovornih vozil in zaznali  8 kršitev prehitevanja tovornih vozil, 3 kršitve uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, eno kršitev padanja snega s tovornega vozila  in eno kršitev  nepravilnega izključevanja z avtoceste

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

V petek so bili obveščeni, da je neznani storilec ba parkirišču podjetja v Trnovljah  z  ostrim  predmetom  naredil  več  risov  na  osebnem vozilu in lastniku povzročil za najmanj 500 € škode.

Na  Prijateljevi  ulici  v  Celju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec  je  v  hišo  vlomil v obdobju zadnjega meseca. Ukradel je motorno žago in več vrtnega orodja. Škodo ocenjujejo na 1.000 €.

V  soboto zjutraj so bili obveščeni, da so neznani storilci iz rezervoarja tovornega  vozila,  parkiranega  na  avtocestnem  počivališču Zima, ukradli dobrih 400 litrov goriva.

V  Nazarjah  je neznanec z ostrim predmetom poškodoval vse štiri pnevmatike osebnega vozila.

V  Velenju  je neznani storilec poškodoval sprednjo luč in okvir registrske tablice in lastniku povzročil za okoli 600 € škode.

V  Dolah  pri  Šentjurju  je  neznani  storilec  iz  prekajevalnice mesa ob stanovanjski  hiši ukradel okoli 50 kg mesa in lastniku povzročil za dobrih 600 € škode.

V  soboto okoli 13.30 ure so bili obveščeni, da je na Rogli zagorel manjši lesen objekt, namenjen hrambi reševalne opreme.  Objekt je v celoti uničen, Povzročeno  škodo  ocenjujejo na okoli 25.000 €. Do požara je prišlo zaradi napake na električni napeljavi.

V  soboto  pozno  popoldne so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Kozjem. Storilec je v hišo vlomil skozi kletno okno. Ukradel je gotovino in kos zlatnine.

V  noči  iz  sobote  na nedeljo so v Letušu obravnavali požar.  Ogenj je v celoti  uničil počitniško hišo. Zagorelo je pri dimniku. Po prvih neuradnih ocenah je v požaru nastalo za okoli 60.000 € materialne škode.

Včeraj, nekaj pred 18. uro, so bili policisti obveščeni, da se je v več stanovanjski hiši na Dobrni  z ogljikovim  monoksidom v zastrupilo 11 stanovalcev, ki so bili  odpeljani  v  bolnišnico.  Nihče  od njih ni bil življenjsko ogrožen. Vzrok  prisotnosti ogljikovega monoksida pri načinu ogrevanja je izključen. Gasilci   ob  prihodu na kraj v stavbi niso zaznali prisotnosti ogljikovega monoksida.  Stanovalci  so  se  čez dan   družili v manjšem, neprezračenem prostoru,  kjer  so   tudi  kadili, vendar natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen  in  z  zbiranjem  obvestil nadaljujejo. Po vseh zbranih obvestilih bodo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,946 seconds.