Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 18. 2. 2019 (ilegalni prebežniki, ukradel smuči,…)


Dogodki, ki so jih čez vikend obravnavali policisti Policijske uprave Celje:

Petek, 15. februar 2019

Tatvina nafte – Polzela

V  petek zjutraj so bili obveščeni o tatvini nafte. Neznani storilec jo je okoli  100 litrov ukradel iz  rezervoarjev treh delovnih strojev parkiranih na gradbišču Podvinskega jezu.

Prijetje ilegalnih prebežnikov – Štore

V  podjetju  v Štorah so v petek dopoldne pri razlaganju tovora s tovornega vozila   našli  šest  Afganistancev, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. V tovorno  vozilo so najverjetneje vstopili na območju Srbije. Po opravljenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Sobota, 16. februar 2019

Požari – Šentrupert, Sveti Štefan in Ravne na Koroškem

V soboto so obravnavali tri manjše požare.

V  Šentrupertu je zagorelo prazno gospodarsko poslopje. Do požara je prišlo zaradi kratkega stika na električni napeljavi.

V  Svetem  Štefanu je zagorela lesena uto, na katero se je ogenj razširil s travnika, kjer sta lastnika kurila suho travo.

V  Ravnah na Koroškem je zagorelo v stanovanju. Do požara je prišlo, ker je lastnica na vročem  štedilniku pozabila olje.

Prijetje ilegalnih prebežnikov – Rogaška Slatina

V  soboto, okoli 22. ure, so v Rjavici, na območju Rogaške Slatine odkrili pet   ilegalnih  prebežnikov.  Trije  so  bili  državljani  Alžirije,  eden državljan Maroka in eden državljan Tunizije. Vsi so zaprosili za azil.

Tatvina smuči – Kope

V  soboto  so  bili  obveščeni še o tatvini smuči. Neznani storilec jih je ukradel na Kopah.

Nedelja, 17. februar 2019

Tatvini goriva – Lopata, Tepanje

Včeraj so bili obveščeni o dveh tatvinah goriva. Na avtocestnem počivališču Lopata ga je neznani storilec okoli 1.300 litrov ukradel   iz   rezervoarja   poljskega  tovornega  vozila,  na  avtocestnem počivališču  Tepanje  pa  je  storilec  okoli 500 litrov  goriva ukradel iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila.

Požara – Latkova vas, Legen

V Latkovi vasi so včeraj obravnavali požar. Pri kurjenju odpadnega papirja se  je  ogenj  razširil  na stanovanjsko hišo. Nastala je manjša materialna škoda.

Danes,  nekaj  čez  polnoč,  je  zagorela  vrtna  uta  v Legnu. Požar se je razširil  še  na  nadstrešek  ob  uti, pod katerim je bilo parkirano osebno vozilo,  ki  je v celoti zgorelo. Policisti in kriminalisti z ogledom kraja požara nadaljujejo danes.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o šestintridesetih prometnih nesrečah. V petih so se udeleženci lažje poškodovali.

Desetim  voznikom,  ki  niso  izpolnjevali  pogojev  za  vožnjo so zasegli vozila.