Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 2. 12. 2019 (hujša nesreča pri prehitevanju, vlomi)

02. 12. 2019 10:14

Na območju Policijske uprave Celje so policisti ta konec tedna obravnavali 230 interventnih dogodkov. Policisti so obravnavali 13 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in 16 v zasebnem prostoru, 87 dogodkov s področja prometne varnosti in 47 kaznivih dejanj med katerimi so prevladovali vlomi v objekte, tatvine, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Petek, 29. 11. 2019

Tatvina goriva – Celje
Na Lopati pri Celju je neznani storilec iz tovornega vozila ukradel 300 litrov nafte.

Tatvina lovske puške – Braslovče
Na območju Braslovč je neznani storilec iz odklenjenega vozila odtujil lovsko puško z etuijem.

Vlom v hišo – Celje
Na območju Celja je neznani storilec vlomil v dve stanovanjski hiši. Ukradel je vrednejše predmete in sicer zlatnino, nekaj gotovine in dve računalniški tablici.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Velenje
Na območju Policijske postaje Velenje je petek okoli 13.00 ure prišlo do prometne nesreče katero je povzročil 25-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča (prehitevanje v škarje), trčil v nasproti vozeče vozilo, v katerem sta se voznik in sopotnik huje telesno poškodovala.

Sobota, 30. 11. 2019

Vlom v hišo – Košnica pri Celju
Na območju Košnice pri Celju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo od koder je ukradel vrednejše predmete in gotovino.

Vlom v objekt – Ljubno ob Savinji
Na območju Ljubnega ob Savinji je neznani storilec vlomil v leseni objekt od koder je ukradel nekaj gotovine in druge vrednejše predmete.

Vlom v objekt – Slovenj Gradec
Na območju Slovenj Gradca je neznani storilec vlomil v tri kontejnerje na delovišču od koder je ukradel dva prenosna računalnika in več kosov orodja.

Nedelja, 1. 12. 2019

Vlom v hišo – Celje
Na območju Celja je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo od koder je ukradel zlatnino.

Ilegalni prehodi državne meje v času od petka 29. 11. do 1. 12. 2019

V petek, okoli 22.00 ure so policisti PP Slovenj Gradec na območju Doliča pri kontroli prometa ustavili 37-letnega državljana Ukrajine. Pri tem so ugotovili, da v vozilu prevaža štiri ilegalne prebežnike, državljane Iraka. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku zoper katerega je odredil sodno pridržanje. 2 državljana Iraka sta zaprosila za azil, dva pa bosta predana v R Hrvaško.

Prav tako so policisti PP Rogaška Slatina v petek prijeli državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo. Zaprosil je za azil in je bil odpeljan v azilni dom.

Marjan Strašek, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
134 queries in 0,897 seconds.