Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 2. 3. 2020 (požari in vlomi)

02. 03. 2020 08:59

V zadnjih treh dneh so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 210 interventnih dogodkov.

Petek, 28. februar 2020

Ilegalni prehod državne meje – Vonarje
V petek ob 7. uri zjutraj so bili policisti s strani občana obveščeni, da se v Bistrici ob Sotli pri pokopališču nahajajo sumljivi moški. Policisti PP Šmarje pri Jelšah so na kraju prijeli štiri državljane Maroka, ki so ilegalno prestopili državno mejo in so bili izročeni Hrvaškim varnostnim organom.

Požar – Vuzenica

V petek nekaj po 10.00 uri dopoldne so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara v Livarni v Vuzenici.  Z zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da je prišlo do izlitja taline iz peči zaradi napake materiala. Pri požaru ni bil nihče poškodovan nastala je večja materialna škoda, tuja krivda je izključena.

Požar – Radlje ob Dravi

V petek okoli 17.40 ure so bili policisti  obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Radljah ob Dravi. Ugotovljeno je bilo da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Zgorelo je ostrešje stanovanjske hiše, kjer je nastala materialna škoda, pri požaru ni bil nihče poškodovan, tuja krivda je izključena.

Požar – Podpeč nad Marofom

V petek okoli 21.45 ure so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v kraju Podpeč nad Marofom, občina Šentjur. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi preboja isker v dotrajanem dimniku. Zgorelo je starejša stanovanjska hiša, kjer je nastala materialna škoda, pri požaru ni bil nihče poškodovan, tuja krivda je izključena.

Požar – Polzela

V petek okoli 23.40 ure so bili policisti obveščeni o požaru v kurilnici stanovanjske hiše na Polzeli. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi gorečih delov, ki so padli iz peči na tla, kjer se je vnela notranjost kurilnice. Nastala je materialna škoda, pri požaru ni bil nihče poškodovan, tuja krivda je izključena.

Sobota, 29. februar 2020

Lahka telesna poškodba – Ravne na Koroškem

V soboto ob 3.30 uri so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ravnah na Koroškem, kjer naj bi pred gostinskim lokalom pretepalo več oseb. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec med pretepom z nevarnim predmetom poškodoval enega izmed gostov in mu povzročil lahko telesno poškodbo. Policisti so na kraju zbrali obvestila in opravili ogled kraja kaznivega dejanja za katerega poteka preiskava.

Tatvina  – Latkova vas

Iz sodov pri stanovanjski hiši v Latkovi vasi je neznani storilec odtujil okoli 400 litrov kurilnega olja.

Tatvina  in poškodovanje tuje stvari – Celje

V noči iz petka na soboto je neznani storilec iz stanovanjskih blokov na Milčinskega ulici v Celju odtujil več gasilnih aparatov. Odtujene gasilne aparate je najprej spraznil v enem izmed stopnišč stanovanjskega bloka, nato pa je na parkirnem prostoru z vsebino poškodoval pet parkiranih vozil.

Vlom – Rogaška Slatina

V soboto so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zgornjem Gaberniku, na območju  Rogaške Slatine. Storilec je ukradel denar.

Nedelja, 1. marec 2020

Poskus vloma v stanovanjsko hišo – Celje

V nedeljo so bili policisti obveščeni, da je v kraju Vrhe občina Celje neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Lastniku je povzročil materialno škodo.

Poskus vloma v stanovanjsko hišo – Rogaška Slatina

Prav tako so bili policisti v nedeljo obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v kraju Kamence – Rogaška Slatina. Storilcu ni uspelo priti v notranjost, lastnikom je povzročil materialno škodo.

Vlom v stanovanje – Celje

Neznani storilec je vlomil v stanovanje na Škapinovi ulici v Celju. Storilec je v obdobju zadnjih treh tednov iz stanovanja ukradel vrednejše predmete.

Vlom v stanovanjsko hišo – Žiče

Neznani storilec je od sobote popoldan do včeraj vlomil v stanovanjsko hišo v Žičah, iz katere je ukradel vrednejše predmete.

Požar – Kozje

Včeraj ob 11.55 uri so bili policisti  obveščeni o požaru v garaži stanovanjske hiše v Kozjem. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi varjenja v garaži, kjer so iskre zanetile požar. V požaru je popolnoma zgorela garaža in vozilo. Nastala je materialna škoda, pri požaru ni bil nihče poškodovan, tuja krivda je izključena.

Požar – Prevalje

Včeraj nekaj po 22. uri smo bili policisti obveščeni o požaru na gospodarskem objektu v kraju Breznica, na območju Prevalj. Pri gašenju požara je bilo vključenih večje število gasilcev iz Koroške regije. Ogled kraja požara bo opravljen danes.

Marjan Strašek, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,777 seconds.