Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 20. 12. 2021 (poziv očividcem prometne nesreče v Celju, v požaru zgorela oseba,…)

20. 12. 2021 11:52

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  787 klicev občanov. 236 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

55  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 5 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 97 s področja  prometne varnosti in 61 s področja javnega reda in miru.

Petek, 17. december 2021

Na  Polzeli  so  obravnavali  tatvino.  Neznani  storilec  je iz poslovnih prostorov ukradel več bakrenih polic, vrednih okoli 5.000 €.

V  Velenju,  v  bližini  jezera,  so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec  je  preiskal  prostore,  ukradel  ni  ničesar.  Lastniku je škodo povzroči s poškodovanjem vrat.

Nekaj  čez  18.  uro  so na glavni cesti izven naselja Rogatec obravnavali prometno  nesrečo,  v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. 34-letni voznik  osebnega  vozila,  ki je vozil iz smeri Rogatca proti Dobovcu, je v blagem  desnem  ovinku  zapeljal  čez  neprekinjeno ločilno črto in trčil v osebno  vozilo s katerim je pravilno nasproti  pripeljal 39-letni voznik. V trčenju  se  je  hudo  poškodoval 24-letni sopotnik v vozilu povzročitelja, lažje  sta  bila  poškodovana  39-letni  voznik  drugega osebnega vozila in njegova 24-letna sopotnica. Povzročitelj se v  prometni  nesreči  ni poškodoval.

Poziv očividcem prometne nesreče in udeleženemu vozniku

Ob  20.33  uri  so  bili  obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču  Mariborske ceste in Ceste v Trnovlje. V prometni nesreči sta bila udeležena  kolesar  in  voznik  osebnega  vozila.  Do  prometne  nesreče je najverjetneje  prišlo,  ker  kolesar   ni  vozil  po  pravi strani in smeri vozišča.  Voznik  osebnega  vozila  je  kolesarju na kraju prometne nesreče ponudil  pomoč, vendar jo je kolesar odklonil. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo voznika osebnega vozila, da pokliče na telefonsko številko  Policijske  postaje Celje 03 54 26 400 ali na telefonsko številko 113. Za podatke prosijo tudi morebitne očividce.

Okoli  23.30  ure so bili obveščeni,  da je v Rojah, na območju Policijske postaje  Žalec, zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil kletne prostore  stanovanjske  hiše.  Pri  gašenju  požara  so  gasilci  v kletnih prostorih  našli  mrtvega  moškega.   Identiteta  moškega  še  ni potrjena, najverjetneje  gre  za  lastnika  hiše.  V  omenjenem primeru policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sobota, 18. december 2021

V  jutranjih  urah  so  bili  obveščeni,  da  je  neznani storilec na dveh osebnih vozilih, parkiranih na Velenjski cesti v Žalcu prerezal pnevmatike. Na enem vozilu eno in na enem dve.

Nedelja, 19 december 2021

V Socki so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi terasna vrata in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar.

V  Kotljah  je  neznani  storilec vlomil v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec, ki je prostore preiskal, ni ničesar ukradel.

Na  Škapinovi  ulici  v  Celju so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec  je  na  osebnem vozilu poškodoval vetrobransko steklo in lastniku povzročil za okoli 1.000 € škode.

Nekaj pred 18. uro so na regionalni cesti izven naselja Žalec obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo jo je povzročil 82-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Žalca proti Šempetru v Savinjski dolini. 82-letni voznik  je trčil v osebno vozilo 38-letnega voznika, ki je vozil pred njim. Povzročitelj je po trčenju izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v desno izven vozišča, pri čemer je njegovo vozilo zdrselo po strmini. V trčenju se je hudo poškodovala 81-letna sopotnica v povzročiteljevem vozilu.

Včeraj so bili obveščeni še o vlomu v leseno uto športnega društva v Petrovčah. Storilec je ukradel šotor, dva kompleta miz, dve vodni tehtnici in nekaj alkoholnih pijač.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 1,184 seconds.