Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 20. 5. 2019 (prometna nesreča s hudimi poškodbami, tatvina torbice, tatvina skuterja,…)


Minuli konec tedna so policisti PU Celje na našem območju obravnavali 251 interventnih dogodkov.

S področja cestnega prometa poročajo o 56. prometnih nesrečah in 10. zasegih vozil.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali 25. S področja kriminalitete poročajo o 51. obravnavanih kaznivih dejanjih. V nadaljevanju o izstopajočih dogodkih. Policisti so obravnavali:

Prometne nesreče s hudimi poškodbami – Rogaška Slatina, Virštanj, Celje

V petek, okoli 14.30 ure, so v Rogaški Slatini obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala 69-letna peška. Vanjo je na parkirišču trgovine pri vzvratni vožnji s parkirnega prostora, trčila 39-letna voznica.

Nekaj čez 16. uro se je v Virštanju huje poškodoval 64-letni voznik mopeda. Voznik, ki je vozil brez čelade, neregistriran moped, je pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na bankino in padel.

Na Cesti na Ostrožno se je v soboto pri padcu huje poškodoval kolesar, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča in pod vplivom alkohola.

Tatvina – Celje

Na parkirišču trgovskega centra v Celju so obravnavali tatvino. Neznani storilec je občanki, ki je pustila odklenjeno vozilo medtem, ko je odpeljala nakupovalni voziček na bližnji prostor, ukradel denarnico. Z dvema plačilnima karticama je kmalu po tatvini dvignil dobrih 900 €.

Vlom v poslovne prostore – Ljubečna

Na Ljubečni je neznanec vlomil v prostore podjetja. Ukradel ni ničesar. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

Vlom v počitniško hišico – Imenska Gorca

V soboto so bili obveščeni o vlomu v počitniško hišico v Imenski Gorci. Storilec je ukradel nekaj posode.

Požar – Rogatec

V noči iz sobote na nedeljo so v Rogatcu obravnavali požar. Požar so uspeli pravočasno omejiti tako, da na srečo ni prišlo do večje škode. Najverjetneje je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi.

Nesreča pri delu – Kozje

Včeraj se je pri žaganju podrtega drevesa v gozdu v Vetrniku huje poškodoval 47-letni moški, ki mu je del odžaganega debla stisnil nogo.

Tatvina torbice – Celje

V gostinskem lokalu v Novi vasi v Celju so obravnavali tatvino ženske torbice z dokumenti in gotovino.

Tatvina skuterja – Šentjur

V Lokarjah, na območju Šentjurja, so včeraj obravnavali tatvino starejšega, neregistriranega skuterja, znamke YIYING, metalno rdeče barve.