Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 20. 7. 2020 (nesreča s pobegom – poziv neznanemu vozniku in očividcem,…)

20. 07. 2020 14:56

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  752  klicev občanov. 193  klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Petek, 17. julij 2020

Okoli  13.  ure  so  na Prevaljah obravnavali verižno trčenje treh osebnih vozil.  Povzročil  ga  je  25-letni  voznik  osebnega vozila, ki je trčil v vozilo,  ki  je  drugo  v  koloni  ustavilo pred prehodom za pešce. Eden od voznikov se je v trčenju lažje poškodoval.

Nekaj  čez  13.  uro  so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi  v Javorniku, kjer je 51-letni voznik osebnega vozila, zaradi vožnje s prekratko  varnostno razdaljo trčil v osebno vozilo 32-letne voznice, ki se je v trčenju lažje poškodovala.

Zaradi  vožnje  s  prekratko  varnostno razdaljo se je v prometni nesreči v Laškem  lažje  poškodoval 45-letni voznik osebnega vozila. V njegovo vozilo je trčila voznica osebnega vozila.

Nekaj  čez  20. uro so v Juvanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je  lažje  poškodoval  54-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu  desnemu  robu  vozišča  trčil v varnostno ograjo, ki jo je zaradi silovitega  trčenja  odtrgalo. Vozilo je odneslo čez škarpo dobre tri metre globoko  na  travnik.  Voznik  je  vozil  pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal,  da  je  imel  1.10  miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Na    Proseniškem   so   v  popoldanskih  urah  ustavili  voznika,  ki  je nezanesljivo  vozil.  Preizkus  z  alkotestom  je  pokazal, da je imel 1,12 miligramov  alkohola  v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško  dovoljenje  in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.  Sledi obdolžilni predlog.

V  Celju  so zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

Okoli 18. ure so bili obveščeni o požaru. zagorelo je gospodarsko poslopje veliko približno 20 x 40 metrov. Živali so uspeli rešiti. Ogenj je v celoti uničil ostrešje in zgornji del objekta. Natančen vzrok požara, v katerem je nastala  visoka  materialna  škoda,  še ni potrjen. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda za nastanek požara izključena.

Sobota, 18. julij 2020

V  Kompolah  so obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše. Storilec je ukradel rezalnik stiropora in več elektro materiala.

Na  Otoku  v  Celju so obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je splezal na balkon in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanje. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

V  Prelski, na območju Velenja, so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec ja lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V  Celju  so  obravnavali  poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je škodo lastniku povzročil s poškodovanjem sprednjih desnih vrat.

V  Florjanu pri Šoštanju, se je nekaj pred 18. uro, v prometni nesreči hudo poškodoval  52-letni  voznik  štirikolesnika.  Voznik  je  zaradi  vožnje z neprilagojeno  hitrostjo, v nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas,  kjer  je  trčil v skalo, od koder ga je odbilo na drugo stran ceste v ograjo. Sledi hitri postopek z odločbo.

V  popoldanskih  urah  se  je na pločniku ob parkirišču na Mladinski  ulici lažje  poškodovala  kolesarka.  Vanjo je pri vzvratni vožnji trčila voznica osebnega vozila. Za obe sledita hitra postopka. Voznici zaradi nepravilnega premika, kolesarki zaradi vožnje na površini, ki ni namenjena kolesarjem.

V  Gajih  pri  Celju,  v  bližini krožišča, se je v popoldanskih urah lažje poškodovala  kolesarka,  ki   naj  bi se umikala neznanemu vozniku manjšega črnega vozila in je padla.

V  Drenskem Rebru so okoli polnoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki na  znake  policistov  ni  ustavil. Voznika so uspeli ustaviti v Lesičnem. Preizkus  z  alkotestom  je  pokazal, da je imel 0,71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali. Sledi obdolžilni predlog.

Vozniku,  ki  je  v  Celju  vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola so zasegli vozilo.

Nedelja, 19. julij 2020

Včeraj, nekaj minut pred 15. uro, se je izven naselja Bukovska vas, zgodila prometna  nesreča,  v  kateri se je poškodovalo šest oseb. Zaradi ogleda in odstranjevanja  posledic  prometne nesreče je bila cesta nekaj manj kot dve ur  zaprta  za  ves  promet,  slabo  uro  pa  je  promet  potekal izmenično enosmerno.  Do  prometne  nesreče je prišlo, ko je 18-letni voznik osebnega vozila,  ki  je  vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Dravogradu, prehiteval vozilo. Ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodil razmeram na vozišču, je začelo  njegovo  vozilo  zanašati  in  je  silovito   čelno trčilo v osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal 49-letni voznik. V trčenju sta se hudo poškodovali sopotnici v vozilu 49letnega voznika stari 21 in 42 let.  Oba  voznika  ter  18-letni  sopotnik  v  povzročiteljevem  vozilu in 15-letna sopotnica 49-letnega voznika pa lažje. Zaradi povzročitve prometne nesreče bodo 18-letnega povzročitelja kazensko ovadili.

V  Trnovljah pri Celju je nekaj čez 16. uro, zaradi vožnje preblizu desnega roba   vozišča,  padel  44-letni  voznik  kolesa  z  motorjem  in  se  hudo poškodoval. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj pred poldnevom so v Laškem obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je  lažje  poškodoval  voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu  robo  vozišča  zapeljal  s  ceste.  Vozilo se je prevrnilo na bok. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. 30 ure, so izven naselja Lokovica, ob lokoviškem potoku, obravnavali  prometno nesrečo s pobegom.  31-letna voznica motornega kolesa je  v koloni vozila iz smeri Lokovice proti Velenju. Voznik prvega vozila v koloni  je nenadno zavil v desno, zaradi česar je voznica, ki je  vozila za njim  silovito  zavrla,  da  je  preprečila trčenje. Motoristka je v tistem trenutku  začela  prehitevati vozili pred sabo. Ko je že prehitevala, jo je spregledal  voznik,  ki  je  vozil pred njo in prav tako začel prehitevati, Motoristka  se  mu je v izogib trčenja umaknila skrajno desno, pri čemer je zapeljala  na  asfaltni  kanal  namenjen  odtoku  meteornih vod in padla na travnik  ob  vozišču.  Njeno  motorno  kolo  je  zdrselo  po desnem smernem vozišču,  kjer  je  trčilo  v  zadnje  kolo  osebnega  vozila, s katerim je nasproti  pravilno  pripeljal voznik. Neznani voznik osebnega vozila, lahko bi  šlo  za  vozilo znamke Škoda Kodiaq, ki se mu je motoristka umikala, je odpeljal  ne da bi ustavil, v smeri Gorenja. Do stika med vozili ni prišlo. Neznanega  voznika  pozivajo,  da  se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče  oglasi  na  Policijsko  postajo  Velenje ali pokliče na telefonsko številko  03  898  61  00    oziroma  na  113.  Za informacije prosijo tudi očividce.

V  Šentvidu  pri  Grobelnem  so  včeraj  popoldne  ustavili voznika, ki je nezanesljivo  vozil.  Preizkus  z  alkotestom je pokazal, da je imel voznik 1,27  miligramov  alkohola  v  litru  izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli  vozniško  dovoljenje  in  mu  prepovedali nadaljnjo vožnjo.  Sledi obdolžilni predlog.

V  popoldanskih  urah  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Zibiki.  Storilec, ki je v hišo vlomil skozi pritlično okno, je ukradel več kosov nakita.

V  Velenju  so  obravnavali  vlom  v  prostore gasilskega doma od koder je storilec ukradel kosilnico.

V  Tomažu  nad Vojnikom je včeraj neznani storilec ukradel električni skiro znamke  Xiaomi  Muja črne barve in sivo modro kolesarsko čelado. Lastnik je skiro parkiral ob robu gozda.

PU Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,574 seconds.