Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 21. 9. 2020 (poskus uboja v Celju, mopedist v krožiščiu kar naravnost,…)

21. 09. 2020 11:16

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so ta konec tedna prejeli 734 klicev občanov. 199 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

S področja cestnega prometa poročamo o treh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami udeleženih, petih z lažjimi poškodbami in trinajstih z materialno škodo. Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola so pridržali do streznitve. Sedmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli štiri osebna vozila, eno tovorno in dve kolesi z motorjem.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so dvaindvajsetkrat ukrepali v javnih in šestnajstkrat v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete poročamo o triintridesetih obravnavanih kaznivih dejanjih.

Posebej izstopajoč je sum storitve kaznivega dejanja poskus uboja, ki so ga obravnavali v petek pozno zvečer v Celju, ko je 55-letni osumljenec v več stanovanjski hiši na Mariborski cesti, zabodel 37-letnega moškega, ki mu je prišel na obisk. Storilca, ki je o dejanju sam obvestil regijski center za obveščanje, so pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje.

O preostalem dogajanju v nadaljevanju.

Petek, 18. september 2020

V Medlogu so obravnavali tatvino osebnega vozila Fiat Abarth 500, registrskih številk CE VZ 195, živo rumene barve. Vozilo je bilo parkirano pod nadstreškom ob stanovanjski hiši.

Na območju Policijske postaje Slovenske Konjice so obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši.

V Tolstem vrhu je storilec v hišo vlomil skozi pritlično okno. Ukradel je gotovino.

V  Spodnjih  Lažah  je storilec v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel več nakita.

Okoli   15.25  ure se je na regionalni cesti, v Grušovljah zgodila prometna nesreča,  v  kateri  se  je hudo poškodovala sopotnica v osebnem vozilu. Do prometne  nesreče je prišlo, ker je 20-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Šentjanža proti Okonini, nenadno  zapeljala čez levo smerno vozišče na travnato površino, prevozila lokalno cesto, trčila v hidrant ter leseno  ograjo  in  nato  trčila  še vrata gasilskega doma, jih prebila ter trčila  v  gasilsko  vozilo.  V  trčenju  se  je  hudo poškodovala 78-letna sopotnica v vozilu voznice.

Nekaj  pred  polnočjo  so bili obveščeni, da se je v Levcu hudo poškodoval 38-letni  voznik motornega kolesa, ki je v krožišču zapeljal naravnost, čez otok krožišča in padel.

Na Muti so obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. V trčenju dveh  osebnih  vozil  se  je  lažje  poškodovala voznica osebnega vozila, v katero  je  zaradi  vožnje  s  prekratko  varnostno  razdaljo  trčil voznik osebnega vozila.

V  Velenju,  na Podgorski ulici, je padel voznik električnega skiroja in se lažje poškodoval.

V Slovenskih Konjicah je padel kolesar in se lažje poškodoval.

Sobota, 19. september 2020

Na  avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec  je  iz  rezervoarja slovaškega tovornega vozila ukradel okoli 450 litrov goriva.

Iz  odklenjene  delavnice  na Opekarniški ulici v Celju je neznani storilec ukradel več kosov različnega orodja.

Na  Prevaljah  je  neznani  storilec  vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel več steklenic žganja.

Na  območju  Dobrne  so  obravnavali  poskus  vloma  v  stanovanjsko hišo. Storilec  je  lastnikom  škodo  povzročil s poškodovanjem okna v pritličnem delu hiše.

V  Krnici,  na  območju  Policijske  postaje Mozirje, se je hudo poškodoval 21-letni  kolesar,  italijanski  državljan,  ki  je  zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste in padel.

Nedelja, 20. september 2020

Nedelja je bila najmirnejši dan minulega vikenda.

Okoli 13. ure so bili obveščeni, da se je v prometni nesreči na Mariborski cesti  v Celju lažje poškodovala mladoletna kolesarka, ki je pri rdeči luči prečkala Mariborsko cesto v smeri Kovinarske ulice. Vanjo je trčila voznica osebnega vozila.

V  Velenju  se  je  lažje poškodovala sopotnica na kolesu z motorjem, ki je padla  s  kolesa  z  motorjem, potem  ko je voznik zavrl, da bi preprečil trčenje z divjadjo.

Na parkirišču v Pečovniku so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz  vozila ukradel gotovino. Lastniku je škodo povzročil še s poškodovanjem dvojnih vrat.

Nedovoljen prehod čez državno mejo

V petek, okoli poldneva je policiste poklical občan in povedal, da je na območju Rogatca  opazil  skupino  ilegalnih  prebežnikov.  Kmalu  po  obvestilu so izsledili pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po  izvedenih postopkih so vsi zaprosili za azil. Občanu se policisti zahvaljujejo za podatek o ilegalnih prebežnikih.

V  soboto  so  v  Nimnem  izsledili štiri državljane Iraka, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Po izvedenih postopkih so vsi zaprosili za azil.

V  Kunšperku  so  v soboto izsledili še osem državljanov Bangladeša in dva državljana  Pakistana,  ki  so  ilegalno  vstopili v Slovenijo. Po končanih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,773 seconds.