Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 22. 10. 2018 (kopica pijanih voznikov, roparska tatvina)

22. 10. 2018 12:46

Petek, 19. oktober 2018

Vožnja pod vplivom alkohola – Velenje, Ljubečna, Radlje ob Dravi, Celje in Slovenske Konjice

V Velenju je 41-letni voznik osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, povzročil prometno nesrečo.

Prometno nesrečo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo je v petek na Ljubečni prav tako povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,33 miligramov alkohola.

V Radljah ob Dravi smo ustavili voznika, ki je vozil z 0,81 miligrami alkohola v litru izdihanega zraka.

Na voznika, ki je pod vplivom alkohola v petek vozil v Celju, nas je opozorila občanka. Preizkus z alkotestom mu je pokazal, da je imel 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V večernih urah smo voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, obravnavali tudi v Slovenskih Konjicah. Preizkus z alkotestom je pri vozniku pokazal 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Vlomi v stanovanjske hiše – Frankolovo in Nova Cerkev

V petek v večernih urah smo bili obveščeni o treh vlomih v stanovanjske hiše. Dva smo obravnavali na Frankolovem. V prvem primeru je storilec v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Ukradel je več zlatnine, iz denarnic, ki jih je našel, pa je ukradel še gotovino.

V drugem primeru je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je prenosni računalnik, krznen plašč, prstan in uro,.

Tretji vlom v stanovanjsko hišo smo obravnavali v Straži pri Novi Cerkvi. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je nekaj gotovine.

Sobota, 20. oktober 2018

Vožnja pod vplivom alkohola – Vinska Gora in Šentjur

V soboto smo v Vinski Gori obravnavali 64-letnega kolesarja, ki mu je alkotest pokazal 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V Vrbnem pri Šentjurju smo ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal 1,37 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar bi po starem bilo več kot 2,7 promila alkohola v krvi.

Roparska tatvina – Levec

V soboto zvečer smo v Levcu obravnavali roparsko tatvino. Dva zamaskirana neznanca, visoka najmanj 185 cm, sta skozi balkonska vrata vlomila v stanovanjsko hišo, kjer ju je presenetil lastnik. Storilca sta lastnika napadla s solzilcem, ukradla nekaj denarja in pobegnila.

Vlom v stanovanjsko hišo – Kozje

Na območju Kozjega smo v soboto zvečer obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilca, ki je v hišo vlomil skozi okno, je najverjetneje pregnal alarm, tako, da ni uspel ničesar ukrasti.

Nedelja, 21. oktober 2018

Vlom v parkomat – Rogaška Slatina

V garažni hiši v Rogaški slatini smo obravnavali vlom v parkomat, od koder je storilec ukradel nekaj gotovine.

Prometna nesreča – Ojstriška vas

Sinoči, okoli 19. ure, smo v Ojstriški vasi obravnavali hudo prometno nesrečo. 52-letna kolesarka je trčila v kolesarja, ki je vozil pred njo, izgubila ravnotežje, padla in se hudo poškodovala.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 0,994 seconds.