Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 22. 11. 2021 (smrt 22-letnega voznika, ukradel orožje z naboji,…)

22. 11. 2021 14:07

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  888 klicev občanov. 196 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

37  interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  trije s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

Dogajanje  zadnjih  treh  dni  je  zaznamovala tragična prometna nesreča, v kateri  je  včeraj, nekaj po 13. uri, umrl 22-letni voznik osebnega vozila. Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika,  katerega  vozilo  je  v  nepreglednem  desnem  ovinku  zaneslo na nasprotno  smerno  vozišče,  kjer  je  trčilo   v  osebno  vozilo  54-letne voznice,  ki je pravilno pripeljala nasproti. V silovitem čelnem trčenju se je  22-letni  voznik  tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl, 54-letna voznica se je hudo poškodovala. Tik pred usodnim trčenjem je 22-letni  voznik  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo,  oplazil vozilo 45-letne  voznice,  ki  je  pravilno  pripeljala  nasproti. 45-letnica se v trčenju ni poškodovala.

Letos  je  v  prometnih  nesrečah  na območju Policijske uprave Celje umrlo dvajset ljudi. Lani v enakem obdobju devet.

Poleg  omenjene  prometne  nesreče  so  od petka do danes na našem območju obravnavali  še  dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Šestim  voznikom,  ki  niso  izpolnjevali  pogojev  za  vožnjo, so zasegli vozila. Šest voznikov je vozilo pod vplivom alkohola.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetnajstkrat.

V nadaljevanju o preostalem dogajanju.

Petek, 19. november 2021

Iz  osebnega  vozila,  parkiranega  na  parkirišču  podjetja  v Velenju, je neznani  storilec  ukradel  več  različnega električnega orodja in lastniku povzročil za dobrih 1.700 € škode.

Sobota, 20. november 2021

Iz  počitniške  hišice  na  območju Kozjega je neznani storilec ukradel več različnega orodja, ki je po oceni lastnika, vredno okoli 4.000 €.

Na  območju  Žalca  so  obravnavali  vlom v počitniško hišico. Storilec je ukradel manjši radio in nekaj drugi manjših stvari.

V  Šentrupertu, na območju Policijske postaje Žalec, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je ukradel nekaj gotovine, kos orožja in naboje.

Nedelja, 21. november 2021

V  dopoldanskih urah so bili obveščeni, da je neznani storilec v Vrbju, na območju Policijske postaje Žalec, vlomil v več vrtnih ut. Iz ene je ukradel nekaj prehranskih izdelkov.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 2,691 seconds.