Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 24. 1. 2022 (trčil v drugo vozilo in pristal na strehi, več nesreč na smučiščih,…)

24. 01. 2022 13:18

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 595 klicev občanov. 155 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 62 s področja prometne varnosti in 42 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesreči s hudimi posledicami, eni z lažjimi in o 28. prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj obravnavali izven naselja Paka pri Velenju. Povzročil jo je 44-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Mislinje proti Velenju in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo voznice, ki je vozila pred njim. Vozilo voznika je po trčenju zaneslo z vozišča, kjer se je prevrnilo na streho. 44-letni voznik se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so v zadnjih treh dneh posredovali štirinajstkrat.

V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v aparat z mesom, postavljen ob trgovini. Ukradel je več suhomesnatih izdelkov in za okoli 50 € kovancev. Škodo je lastnikom povzročil še s poškodovanjem aparata.

V skladišču podjetja v Šempetru v Savinjski dolini so obravnavali nesrečo pri delu. Voznik viličarja je med vzvratno vožnjo trčil v 36-letnega delavca in mu hudo poškodoval nogo. O primeru policisti še zbirajo obvestila.

V Gornjem Gradu so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno. Prostore je preiskal in ukradel nekaj gotovine in zlato verižico.

Za konec še o poškodbah na smučiščih.

Ta konec tedna so na našem območju obravnavali tri poškodbe smučarjev.

Na smučišču v Črni na Koroškem se je huje poškodoval mladoletni smučar, ki je pri smučanju izven urejenega smučišča padel in si poškodoval zapestje.

Hudo poškodbo mladoletnega smučarja so minuli vikend obravnavali tudi na smučišču v Ribnici na Pohorju. Mladoletnik si je pri padcu poškodoval nogo.

Na Golteh si je pri padcu med smučanjem 51-letna smučarka huje poškodovala roko.

V vseh treh primerih je tuja krivda izključena.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 2,069 seconds.