Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 24. 6. 2019 (skoraj tisoč klicev na OKC)

24. 06. 2019 09:23

Ta konec tedna so občani na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicali 977-krat. V 220 primerih je šlo za interventne dogodke.

V nadaljevanju najprej o dogajanju obravnavanem v petek.

Prometne nesreče s hudimi poškodbami – Vinska Gora, Luče, Šentjur

V petek, okoli 15.30 ure, so policisti v Vinski Gori obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. 32-letni voznik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in najprej trčil v osebno vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti in nato še v osebni vozili dveh voznic. Obe voznici, stari 46 in 57 let, sta se v trčenju lažje poškodovali, 32-letni povzročitelj pa huje.

Dobro uro kasneje so hujšo prometno nesrečo obravnavali tudi v Šentjurju. 18-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Šentjurja proti Stopčam, je v bližini kmetijske šole zapeljala na levo smerno vozišče in trčila v tovorno vozilo s katerim je nasproti pripeljal 50-letni voznik. 18-letna voznica se je v trčenju hudo poškodovala, njen 18-letni sopotnik pa lažje.

Nekaj pred 19. uro so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali še na relaciji Luče-Mozirje. 40-letni voznik osebnega vozila je obvestil, da je vanj trčila voznica osebnega vozila, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in po trčenju odpeljala, ne da bi ustavila. 49-letno povzročiteljico, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, so izsledili v Lučah. Voznica je odklonila preizkus z alkotestom, zato so ji odredili strokovni pregled in jo pridržali. 40-letni voznik, v katerega je povzročiteljica trčila se je v trčenju hudo poškodoval. V omenjenem primeru zbiramo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja.

Tatvina registrskih tablic – Celje

Na ulici Pod gabri v Celju je neznani storilec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Tatvina kolesa z motorjem – Celje

Okoli polnoči so v Celju obravnavali tatvino kolesa z motorjem znamke Gilera Runner 50, registrskih številk CE C1-728. Lastnica je vozilo parkirala in zaklenila na parkirišču pri železniški postaji.

Poleg omenjenega smo v petek obravnavali več manjših zasegov prepovedanih drog. Najpogosteje je šlo za konopljo, hašiš in tabletke ekstazija.

Sobotno jutro je zaznamovala tragična utopitev 22-letnega fanta v Velenjskem jezeru, o kateri so med vikendom že poročali.

Nevšečnosti povezane z močnim deževjem

V soboto popoldne je močno deževje povzročalo težave tudi na našem območju. V Skornem pri Šoštanju je hudourniška voda zalila vozišče in nekaj hiš. Plazovi so ovirali promet v Lešju, v Lokovici in na cesti med
Velenjem in Mozirjem. Zaradi poplavljenega vozišča je bila cesta za ves promet zaprta tudi v Pirešici. Na cesti med Laškim in Hotemežem so promet ovirala drevesa, ki so se zrušila na cesto ter večje količine peska, ki ga
je voda prinesla na vozišče. Voda je zalila tudi več hiš v Laškem.

Tudi nedeljsko jutro so zaznamovale težave, povezane z močnimi nalivi, in sicer predvsem na območju policijskih postaj Šmarje pri Jelšah in Rogaške Slatine. Voda je zalila več cest, stanovanjskih hiš in objektov. Voda je težave povzročala tudi drugod na našem območju.

Vlom v skladišče – Velenje

Danes zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v skladišče na Partizanski cesti v Velenju. Storilec je ukradel dve kosilnici na nitko, motorno žago, kotno brusilko, več motornih škarij za rezanje žive meje ter več puhalnikov
listja.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,782 seconds.