Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 24. 6. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 836 klicev občanov. 232 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

60 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 15 s področja mejnih zadev in tujcev, 90 s področja prometne varnosti in 69 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali smrtno prometno nesrečo, dve prometni nesreči s hudimi poškodbami, 12 z lažjimi in 26 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali v soboto, okoli poldneva, ko je v Šentjurju padel kolesar. Kolesar, ki je vozil po kolesarski stezi, ki je še v izgradnji in še ni predana namenu, je trčil v prometni znak, padel in se hudo poškodoval.

Malo pred Lučami sta včeraj trčila voznika osebnega vozila in štirikolesnika. Voznik osebnega vozila je v križišču izsilil prednost vozniku štirikolesnika. Le ta se je v trčenju huje poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 27-krat ukrepali v javnih in 13-krat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti obravnavali tatvino goriva. Storilec je iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila ukradel okoli 500 litrov goriva.

Na območju Vranskega so policisti obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec je medtem, ko je bil lastnik zunaj, vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, našel denarnico z dokumenti in gotovino. Sosed je v bližini opazil vozilo madžarskih registrskih oznak, črne barve. Občanom policisti svetujejo naj hiše zaklepajo, tudi če jih zapustijo za zelo kratek čas.

V Topolšici so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem pritličnega okna.

V petek zvečer so bili policisti obveščeni, da je v Slovenskih Konjicah med vožnjo zagorelo vozilo. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Ogenj je vozilo v celoti uničil. Tujo krivdo za nastanek požara so izključili. Voznik v požaru ni bil poškodovan.

V soboto, okoli poldneva, so bili policisti obveščeni, da je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Prekopi. Do požara je prišlo, ker je zagorel panel sončne elektrarne na strehi. Ogenj je uničil več panelov ter poškodoval ostrešje in podstrešno stanovanje.

V noči s sobote na nedeljo so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Velenju. Storilec je ukradel zlatnino in zbirko cigar.

Na Železniški postaji v Celju so policisti obravnavali tatvino skuterja znamke Longia Firefox, črne barve z rdečim napisom in čelado.

V soboto ponoči je neznanec vlomil v dve osebni vozili, parkirani pred gostiščem na območju Zreč. Iz enega je ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami, iz drugega ničesar. V obeh primerih je lastnikoma škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V soboto okoli polnoči je občanka obvestila policiste, da je na parkirišču piknik prostora na območju Šmartnega v Rožni dolini opazila štiri neznance, ki so svetili v vozila in jih poskušali odpirati. Storilce je pregnal alarm, ki se je sprožil na enem od vozil. Storilci so pobegnili in na srečo niso uspeli ničesar ukrasti. V bližini so policisti ustavili in kontrolirali štiri osebe z območja Novega mesta. V zadnjem obdobju so obravnavali par primerov, ko so neznanci v času porok ali drugih praznovanj vlomili v vozila in ukradli vrednejše stvari. Občane ob tej priložnosti policisti zato opozarjajo, da naj v vozilih ne puščajo vrednejših stvari.

Včeraj so policisti v Celju obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec je ukradel menjalni denar. Škodo je povzročil še s poškodovanjem najmanj dvojih vrat.

Včeraj so bili policisti obveščeni o vlomu v klet stanovanjskega bloka na Ronkovi ulici v Slovenj Gradcu. Storilec je ukradel krožno žago in vrtalni stroj.

Nedovoljen prehod državne meje

Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina so policisti minuli vikend obravnavali devet državljanov Sirije, ki so na  nedovoljen način vstopili v Slovenijo.  Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.