Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 24. 7. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 235 klicev občanov, 65 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 23 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom, o kateri smo poročali včeraj, dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, pet prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče z materialno škodo. Enemu vozniku so zasegli vozilo, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

Žalski policisti so včeraj ob 13.30 uri obravnavali prometno nesrečo v Libojah, v kateri je bila udeležena 51-letna voznica kolesa, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padla in se huje telesno poškodovala. Odpeljana je bila v Splošno bolnišnico Celje.

Drugo prometno nesrečo s hudimi telesni poškodbami so mozirski policisti obravnavali ob 16. uri na Raduhi, v kateri je bila udeležena 53-letna kolesarka, ki je zaradi zaviranja med vožnjo padla preko krmila in se huje telesno poškodovala. S helikopterjem je bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Policisti v Rogaški Slatini so včeraj nekaj po 19. uri obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 21-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prometni znak. Alkotest mu je pokazal 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

V Velenju je bilo vlomljeno v parkirano vozilo, kjer je neznani storilec iz denarnic odtujil denar.

Prav tako je neznani storilec v Velenju poškodoval sprednja in zadnja vrata na parkiranem vozilu in lastniku povzročil materialno škodo.