Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 25. 1. 2021 (pijani voznik začetnik povzročil nesreče s hudimi poškodbami, veter povzročil požar,…)

25. 01. 2021 11:17

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh  prejeli  723  klicev  občanov. 169 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih.

Cestni promet

Od  petka  do danes so na našem območju obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi   poškodbami,  dve  z  lažjimi  in  štirinajst  prometnih  nesreč  z materialno škodo.

Prometno  nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so v petek, nekaj pred 23. uro,  obravnavali na lokalni cesti Grobelno Platinovec. Prometno nesrečo je povzročil  voznik  začetnik,  ki je imel v krvi nekaj manj kot  eno promilo alkohola. 19-letni voznik, ki je vozil iz smeri Grobelnega proti Platinovcu je  izgubil  oblast nad vozilom in je zapeljal v levo čez vozišče, po hribu navzdol, kjer se je vozilo prevrnilo in ob trčenju v drevo obstalo obrnjeno na streho. Poleg voznika so bili v vozilu še trije potniki. Eden od njih se je v  trčenju  hudo  poškodoval.  Zaradi povzročitve prometne nesreče bodo 19-letnega voznika kazensko ovadili.

Prometni   nesreči   z  lažjimi  telesnimi  poškodbami  so  obravnavali  v Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem in v Šentjurju.

V  Javorniku  so  prometno  nesrečo  obravnavali  v petek okoli 12. ure. V trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu oškodovanega voznika.

V  Šentjurju  so  prometno  nesrečo  obravnavali  okoli  19. ure, ko je na Drofenikovi  ulici  padel močno pijan kolesar. Kolesar je imel 1,7 promilov alkohola v krvi,.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvanajstkrat.

Kriminaliteta

V  petek  so  na  območju Žegra obravnavali požar. Okoli 8. ure zjutraj je zagorelo  ostrešje  stanovanjske  hiše.   Do požara je prišlo, ker je močan veter  iz  dimnika  pod strešnike odpihnil žareče saje. Požar je uničil del ostrešja. Tuja krivda je izključena.

Na  Polzeli   in  v  Celju je neznani storilec z dveh osebnih vozil ukradel registrske tablice.

V  Svetem  Jerneju,  na  območju  Policijske postaje Slovenske Konjice, so obravnavali  poskus  vloma  v  stanovanjsko  hišo.  Storilec  je lastniku s poškodovanjem vrat povzročil za okoli 1.000 € škode.

V  soboto  so  bili  obveščeni,  da je neznani storilec na osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjskim blokom v Čečovju, prerezal tri pnevmatike.

V  soboto  so  obravnavali  vloma  v  stanovanjski  hiši v Draži vasi in v Zagradu v Celju.  V Draži vasi je storilec v hišo vlomil skozi okno terase. Ukradel je gotovino. V Zagradu je v hišo vlomil skozi okno na zadnji strani hiše, prostore preiskal in ukradel gotovino in naložbeno zlato.

Na  Aškerčevi  cesti  v  Velenju so včeraj obravnavali dva poskusa vloma v avtomata z napitki.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 3,614 seconds.