Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 28. 12. 2020 (žensko in moškega zasul plaz, skušala ukrasti tri kolesa, požar,…)


Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih štirih  dneh  prejeli  841 klicev občanov. 190 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Četrtek, 24. december 2020

Na  Ljubljanski  cesti  v  Celju,  je okoli 10.30 ure, padel kolesar, ki je kolesaril  iz smeri Čopove ulice proti centru Celja. 66-letni kolesar se je pri padcu hudo poškodoval.

Na Dobrni je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal dve pnevmatiki.

Petek, 25. december 2020

Na  Lavi  v  Celju  so  obravnavali  vlom v prodajalno koles. Storilca sta ukradla  tri  kolesa in jih poskušala skriti v bližini, kar je opazil občan in  nas  o tem obvestil.  Občanu se policisti za klic zahvaljujejo. Lastniku trgovine so kolesa vrnili, storilca so prijeli in ju bodo kazensko ovadili.

Sobota, 26. december 2020

V  Velenju  so  obravnavali  tatvino  registrskih  tablic.  Storilec ju je ukradel z vozila parkiranega pred trgovino.

Okoli  13.  ure  so  bili  obveščeni  o  požaru.  Zagorelo  je v kurilnici stanovanjske  hiše  v  Kasazah.  V  požaru  je  nastalo  za  okoli  6.000 € materialne škode. Tuja krivda je izključena.

Nedelja, 27. december 2020

Včeraj  nekaj  pred poldnevom so bili obveščeni, da se je v Turskem žlebu, na  območju  Policijske  postaje  Mozirje, sprožil snežni plaz in zasul dve osebi  54-letno  žensko  in 50-letnega moškega. V času sprožitve je bilo na območju  plazišča 11 ljudi. Pri reševanju ponesrečencev in sondiranju plazu je sodelovala Gorska reševalna služba iz Celja in policist pripadnik Gorske policijske  enote.  50-letni  moški  ni  iskal  zdravniške pomoči, 54-letno žensko so oskrbeli v celjski bolnišnici.

PU Celje