Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 26. 2. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 688 klicev občanov. 182 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

51 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 68 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in deset prometnih nesreč z materialno škodo. Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, so pridržali, vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali petnajstkrat.

Kriminaliteta

Na pokopališču v Celju so policisti obravnavali vlom v svečomat. Storilec je ukradel za okoli 100 € kovancev, za približno 300 € škode je lastniku povzročil s poškodovanjem svečomata.

V soboto so bili policisti okoli poldneva obveščeni, da je zagorelo v stanovanju stanovanjskega bloka v Radljah ob Dravi. Zagorelo je pri hladilniku, ogenj se je nato razširil na ostale prostore stanovanja. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

V soboto zvečer je občanka obvestila policiste, da je neznani storilec v popoldanskih urah vlomil v stanovanjsko hišo v Šentjurju. Storilec je v hišo vlomil skozi terasna vrata. Ukradel je zlatnino.

V soboto so policisti v Mestinju obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti, je pa lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem balkonskih vrat.

Včeraj dopoldne smo bili obveščeni, da je neznani storilec na parkirišču Ulice pod kostanji v Celju, na štirih osebnih vozilih prerezal pnevmatike.

Sinoči so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec v Črnolici, na območju Policijske postaje Šentjur, vlomil v stanovanjsko hišo. Storilec je preiskal prostore in ukradel nekaj kosov zlatnine.

Nedovoljen prehod državne meje

V Celju so policisti v petek obravnavali državljana Maroka, ki je na nedovoljen način vstopil v Slovenijo. Maročan je zaprosil za mednarodno zaščito.