Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 26. 8. 2019 (poziv policistov, drzna tatvina, prometne nesreče s hudimi poškodbami,…)


Minuli konec tedna so občani na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicali 808. V 204. primerih je šlo za interventne dogodke.

S področja cestnega prometa poročamo o 51. prometnih nesrečah. V treh so se tri osebe huje poškodovale. Dve hudi prometni nesreči sta se zgodili v petek, ena v soboto.

Prometne nesreče s hudimi poškodbami – Vojnik, Šešče, Tribej

V Vojniku, na parkirišču pred lekarno, se je v petek, okoli pol dvanajstih, huje poškodovala 64-letna peška. Vanjo je trčil neznani voznik osebnega vozila znamke VW Golf, črne barve. Voznik je na kraju takoj ustavil in peški nudil prvo pomoč. Podatkov si peška in voznik nista izmenjala, ker je peška dejala, da ni poškodovana. Ko je po dveh dneh poiskala zdravniško pomoč je bilo ugotovljeno, da se je v trčenju huje poškodovala. Neznanega voznika pozivajo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na najbližji policijski postaji.

V petek, nekaj čez 17. uro so hujšo prometno nesrečo obravnavali še v Šeščah pri Preboldu, kjer se je v trčenju z osebnim vozilom, huje poškodoval 23-letni voznik motornega kolesa. Le ta je tik pred mostom v Šeščah z leve stranske ceste zapeljal na glavno in izsili prednost vozniku osebnega vozila, ki trčenja ni uspel preprečiti. 23-letni motorist, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade, se je v trčenju hudo poškodoval.

V soboto, nekaj čez 12. uro, so bili obveščeni o prometni nesreči v Tribeju na območju Dravograda. V prometni nesreči se je hudo poškodoval 17–letni voznik štirikolesnika, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na makadamski dovozni cesti čelno trčil v osebno vozilo. 17-letnega voznika štirikolesnika so zaradi hudih poškodb s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Zaradi vožnje brez vozniških dovoljenj so od petka do danes zasegli vozila štirim voznikom. V Šentilju pod Turjakom, Slovenj Gradcu in Celju so voznikom zasegli osebna vozila, na Raduhi pa vozniku motorno kolo.

Od preostalega dogajanja o drzni tatvini, tatvini, vlomih in dveh požarih.

Petek, 23. avgust 2019

Tatvina štirikolesnika – Zgornja Vižinga

V popoldanskih urah so bili obveščeni o tatvini štirikolesnika znamke Access 800i LT, črne barve, registrskih številk KPUP 15. Storilec je vozilo ukradel izpred stanovanjske hiše v Zgornji Vižingi.

Vloma v osebni vozili – Dravograd, Celje

V petek so obravnavali dva vloma v osebni vozili na parkiriščih pokopališč v Dravogradu in v Celju. V obeh primerih je storilec razbil prednji stekli vozil ter iz vozil ukradel ženski torbici.

Sobota, 24. avgust 2019

Drzna tatvina – Tepanje

V soboto zjutraj je bolgarski vozni prijavil drzno tatvino. Medtem, ko je počival na avtocestnem počivališču Tepanje, mu je neznani storilec iz torbice v vozilu ukradel gotovino.

Požara – Trbonje, Lokrovec

Nekaj pred 15 uro je v Trbonjah zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje. Ogenj je v celoti uničil zgornji del gospodarskega poslopja, več ton krme in več kmetijskih strojev.

Zaradi udara strele je v večernih urah zagorelo tudi gospodarsko poslopje v Lokrovcu, kjer je na srečo nastala manjša materialna škoda.

Nedelja, 25. avgust 2019

Vlom v tovorno vozilo – Teharje

Sinoči so bili obveščeni, da je neznani storilec na Teharjih vlomil v tovorno vozilo in ukradel okoli 60 LCD televizorjev. Preiskava poteka.