Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 27. 11. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 856 klicev občanov. 219 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

66 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 90 s področja prometne varnosti in 63 s področja javnega reda in miru.

V noči iz petka na soboto so policisti v podjetju v Slovenj Gradcu obravnavali požar. Zagorelo je v proizvodnem delu podjetja. Do požara je prišlo v zaprtem delu šivalnega stroja. V požaru ni bil nihče poškodovan je pa ogenj povzročil visoko materialno škodo. Po prvih zbranih podatkih so tujo krivdo izključili.

V Bevčah pri Velenju so policisti obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Storilec je ukradel za okoli 5.000 € različnega električnega orodja. V Hrastovcu je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo ter ukradel žensko uro in nekaj zlatnine.

Vloma v stanovanjski hiši so minuli vikend obravnavali tudi na območju Slovenj Gradca. V enem primeru je storilec ukradel dve ročni uri, v drugem primeru pa ničesar.

V Radečah in v Zidanem Mostu so obravnavali vloma v gostinski lokal. Storilec je v obeh primerih ukradel menjalni denar, v enem pa še nekaj brezalkoholnih pijač.

V Trebčah je neznani storilec vlomil v počitniško hišico. Ukradel ni ničesar.