Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 27. 3. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 675 klicev občanov. 191 klicev je bilo interventnih, 4 nujni.

53 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 13 s področja mejnih zadev in tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 51 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so policisti obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 35 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali šestnajstkrat.

Kriminaliteta

Iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Drapšinovi ulici v Celju je neznani storilec ukradel štiri kolesa. Lastniki skupno škodo ocenjujejo na dobrih 2.000 €.

Tatvino kolesa so obravnavali tudi v Velenju. Storilec ga je ukradel izpod nadstreška ob stanovanjski hiši na Partizanski ulici.

Na Singenski ulici v Celju je neznanec z osebnega vozila znamke Škoda ukradel katalizator.

Izpred nakupovalnega centra v Celju je neznani storilec ukradel e-skiro.

V petek so policisti v gozdu na šentjurskem območju obravnavali nesrečo pri delu. Na 69-letno žensko, ki je pomagala možu pri podiranju drevja v gozdu, je padlo večje drevo in jo hudo poškodovalo.

Na Rifniku so v petek popoldne obravnavali nesrečo traktorista. 50-letnemu traktoristu se je med vožnjo po strmini prevrnila prikolica, posledično se je prevrnil še traktor. Traktorist se je v nesreči hudo poškodoval.

Na območju Svetega Florjana je neznani storilec poškodoval šest silažnih bal.

V soboto zjutraj so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec na osebnem vozilu, parkiranem na Robovi ulici v Celju, prerezal pnevmatiko.

Na Trubarjevi ulici v Celju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel e-skiro in ribiško opremo.

V Olimju je neznanec izpod nadstreška ob stanovanjski hiši ukradel dva mopeda znamke Tomos APN 6 in Tomos Flexer.

V Šoštanju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali tudi na območju Dravograda. V tem primeru ni storilec ničesar ukradel.

Na Proseniškem so včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz predala ukradel kuverto z gotovino.

Danes ponoči so policisti v podjetju v Štorah obravnavali nesrečo pri delu. Pri čiščenju peči za taljenje kovin se je poškodoval 46-letni delavec, ki mu je spodrsnilo in je padel z višine približno štirih metrov.

Nezakonite migracije

V Celju so v petek izsledili štiri državljane Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.