Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 27. 4. 2020 (znova precej opitih voznikov)

27. 04. 2020 11:13

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je včeraj poklicalo 237 občanov. 271 klicev je bilo interventnih. Eden nujen.

S področja cestnega prometa znova poročajo o vožnji pod vplivom alkohola. V enem primeru je pijan vozil voznik začetnik, v drugem primeru je voznik, ki so mu včeraj zaradi vožnje pod vplivom alkohola zasegli vozniško dovoljenje, čez nekaj časa znova sedel za volan. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu policisti zasegli še vozilo.

S področja kriminalitete so včeraj izstopale tatvine koles.

Najbolj izstopajočo kršitev javnega reda in miru so obravnavali na Koroškem, kjer so dvakrat v enem dnevu pridržali kršitelja, ki se je pod vplivom alkohola in prepovedanih drog nesramno vedel in grozil občanom.

Prometna varnost

V Grobelcah, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, so zasegli motorno kolo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Na Vranskem smo zasegli neregistriran cross motor vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

V Slovenskih Konjicah so policisti sinoči obravnavali voznika, ki je vozil kljub začasnemu odvzemu vozniškega dovoljenja. Začasen odvzem so mu odredili včeraj, ker je vozil močno pijan. Alkotest je pokazal, da je imel več kot 1,8 promila alkohola v krvi. Nekaj časa po odvzemu je znova sedel za volan, zato so mu zasegli še vozilo.

V Spodnji Rečici so policisti sinoči ustavili voznika začetnika, ki je v naselju prekoračil hitrost. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi 1,6 promila alkohola. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V Belem potoku pri Frankolovem so policisti obravnavali tatvino dveh akumulatorjev. Neznani storilec ju je ukradel iz tovornega vozila. S tatvino je lastniku povzročil za dobrih 700 € škode.

V Šaleku je neznanec vlomil v dve kleti stanovanjskega bloka in ukradel dve ženski kolesi. Iz ene kleti je ukradel črno rdeče ženko kolo znamke Nakamura iz druge pa črno zeleno žensko kolo znamke Kilimanjaro.

Na Stantetovi ulici v Velenju je neznani storilec iz odklenjene kolesarnice ukradel starejše žensko kolo znamke Elan, bele barve.

V Slovenj Gradcu je neznanec iz dveh odklenjenih vozil ukradel štiri sončna očala, pulover, polnilec za telefon in nekaj gotovine.

Na Cesti na Dobrovo v Celju so obravnavali vlom v garažo, od koder je storilec ukradel dve kolesi.

Javni red in mir

V Slovenj Gradcu so policisti  v dopoldanskih urah do streznitve pridržali 33-letnega moškega, ki je močno pijan kršil javni red in mir ter poskušal vlomiti v več vozil. Mimoidoče je zmerjal in žalil ter se agresivno vedel.
V poznih večernih urah so policisti 33-letnika, ki je pod vplivom prepovedanih drog na območju Prevalj grozil občanom, znova pridržali. Pri sebi je imel tudi nekaj stvari, ki jih pred tem ukradel iz vozil v Slovenj Gradcu. Naknadno so bili obveščeni, da ga je v jutranjih urah občan zalotil tudi v svoji stanovanjski hiši. 33-letniku so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilna naloga, zaradi suma storitve kaznivih dejanj tatvine ga bodo kazensko ovadili.

V Gosposki ulici v Celju so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru. V stanovanju sta se sporekli dve stanovalki. Ena od njiju je v jezi drugo udarila. Kršiteljici smo izdali plačilni nalog.

V Bukovžlaku so policisti oglobili moškega, ki se je neprimerno vedel do soseda in mu grozil.

V večernih urah so policisti  plačilni nalog izdali tudi občanu, ki je s hrupom motil sosede v stanovanjskem bloku.

Ostalo

V Zagradu, na območju Prevalj, so policisti obravnavali požar. V dimniku so se vnele saje, do ogrožanja in materialne škode ni prišlo.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,919 seconds.