Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 27. 9. 2021 (poskus uboja, več vlomov,…)

27. 09. 2021 11:34

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh prejeli 930 klicev občanov. 221 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

41  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 9 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 81 s področja prometne varnosti in 61 s področja javnega reda in miru.

Obravnavali  so 8 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami ter 35 z materialno  škodo.  Zaradi  kršitev  javnega  reda in miru so minuli konec tedna ukrepali v 41. primerih.

O podrobnejšem dogajanju v nadaljevanju.

Petek, 24. september 2021

Celjski  policisti  so  obravnavali dve tatvini artiklov manjše vrednosti v trgovinah v Celju.

V Slovenjskih konjicah so policisti obravnavali tatvino mobilnega telefona.

V   Vojniku  so  nepridipravi  iz  hodnika  stanovanjskega  bloka  odtujili medicinski pripomoček za pomoč pri hoji.

V  Radljah  ob  Dravi  so  policisti  opravili  ogled kraja poskusa vloma v stanovanjsko hišo.

Tudi  žalski  policisti  so opravili ogled poskusa vloma v gostinski lokal, odtujenega ni bilo nič,  je pa na objektu nastala škoda za okoli 1.000 Eur.

Vlomljeno  je bilo v počitniško hišico v Laškem. Tudi v tem primeru je bila premetana  notranjost objekta,  vendar ni bilo nič odtujenega.

Sobota, 25. september 2021

Vlomljeno  je  bilo  v  stanovanjsko hišo v Ravnah na Koroškem. Storilec je pregledal notranjost in odtujil pištolo za omamljanje živali.

Na  počivališču  Lopata so celjski policisti obravnavali tatvino 700 litrov dizelskega goriva iz rezervoarja parkiranega tovornega avtomobila.

Policisti  PP  Rogaška  Slatina  so v kraju Vidina izsledili dva državljana Črne  gore,  ki  sta v Slovenijo iz Hrvaške ilegalno vstopila izven mejnega prehoda. Po končanem postopku sta bila predana Hrvaškim varnostnim organom.

25.9.2021,  okoli  19.30  ure, so bili obveščeni o poskusu uboja v Mežici. 47-letna  občanka  je  v  stanovanju  z  večjim  kuhinjskim nožem  zabodla 46-letnega  izven  zakonskega  partnerja  in  ga  hudo telesno poškodovala. Poškodovani  46-letni moški je bil z reševalnim vozilom odpeljan v  Splošno bolnišnico  Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju, oškodovanec pa ni v  življenjski  nevarnosti,  je pa utrpel hude telesne poškodbe. 47-letnici so po  dejanju  odvzeli  prostost  in  jo pridržali do 48 ur. Z zbiranjem obvestil  je  bilo ugotovljeno,  da  je  že  dlje časa med izvenzakonskima partnerjema  prihajalo  do  nesoglasij,  vendar  policija  v preteklosti ni obravnavala  nasilnih  dogodkov.  Osumljenka  bo  danes  s  kazensko ovadbo privedena  zaradi  kaznivega  dejanja  poskusa  uboja  po  členu  115. KZ k preiskovalnemu  sodniku. Za kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od 5 do 15 let.

B.P./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 1,153 seconds.