Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 29. 10. 2018 (vlomi, zasegi vozil in konoplje, 19-letnica v napačno smer)

29. 10. 2018 13:42

V petek, 26. oktobra, smo na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Celje sprejeli 377 klicev občanov, v 102 primerih je šlo za interventne dogodke.

V petek smo že poročali o ropu bencinskega servisa v Štorah in smrtni delovni nesreči v Gortini. V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

Požar – Tolsti Vrh

V Tolstem Vrhu, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, smo obravnavali požar v stanovanjski hiši. Zagorelo je v mansardni sobi. Najverjetneje je zagorelo zaradi kratkega stika pri električni napeljavi pri tiskalniku.

Poskus vloma – Laško

Ponoči je neznani storilec poskušal vlomiti v trgovino na Trgu svobode v Laškem. Z neznanim predmetom je razbil steklo na vhodnih vratih prodajnega
prostora. V notranjost ni uspel vstopiti.

Vlom v skladiščne prostore podjetja – Slovenj Gradec

Na območju Slovenj Gradca smo obravnavali vlom v skladišče podjetja. Storilec je ukradel več različnega orodja in delovnega materiala.

Vlom v avtomat – Mozirje

Na bencinskem servisu na območju Policijske postaje Mozirje smo obravnavali vlom v avtomat s prigrizki in pijačo. Storilec je odnesel več prigrizkov in pijač, škodo pa je povzročil še s poškodovanjem avtomata.

Prometna nesreča – Legen

V petek, nekaj pred 16. uro, se je v prometni nesreči huje poškodoval 71-letni voznik motornega kolesa, ki je v Legnu, pri obračanju, izgubil oblast nad motornim kolesom, padel in se kot rečeno hudo poškodoval.

Poleg omenjene prometne nesreče smo v petek obravnavali še dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in deset prometnih nesreč z
materialno škodo.

Vlom v stanovanjsko hišo – Radeče

Na območju Radeč smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi vhodna vrata, je preiskal prostore, odnesel ni ničesar.

Zaseg kombiniranega vozila – Žalec

Okoli 21. ure smo na Celjski cesti v Žalcu zasegli kombinirano vozilo 49-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Poleg omenjenega dogajanja smo v petek obravnavali primer nasilja v družini na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, enajstkrat smo posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru. Trem osebam smo zasegli prepovedano drogo konopljo, dvakrat v Velenju in enkrat v Šentjurju. V  petih primerih smo dobili prijave o poškodovanjih vozi, v Velenju pa smo obravnavali še dve tatvini v trgovinah, v enem primeru tatvino pršutov, vrednih dobrih 275 €.

V noči s petka na soboto smo na obvoznici v Celju obravnavali 19-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila v napačno smer. Čaka jo obdolžilni predlog, odvzeli smo ji vozniško dovoljenje

Sobota, 27. oktober 2018

V soboto so občani na Operativno komunikacijski center poklicali 298-krat od tega 75-krat zaradi interventnih dogodkov.

O smrtni prometni nesreči, v kateri je v popoldanskih urah na območju Policijske postaje Šentjur umrl motorist, smo že poročali. Na našem območju smo v soboto obravnavali še 13 prometnih nesreč, od tega dve s hudimi poškodbami udeležencev.

Prometni nesreči s hudimi poškodbami – Slovenske Konjice, Vuhred

V Slovenskih Konjicah, na Žički cesti, smo obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval 44-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v desnem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil avtobus, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljal nasproti. Voznik avtobusa je trčenje poskušal preprečiti z umikanjem.

Na območju Vuhreda se je pri padcu s kolesom huje poškodoval 24-letni kolesar, ki je vozil iz smeri Sv. Antona na Pohorju proti Vuhredu. Kolesar je pri vožnji z makadamske površine na asfalt izgubil oblast nad kolesom in padel.

Vlom v osebno vozilo – Celje

V soboto zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo na Razlagovi ulici v Celju. Storilec je iz vozila ukradel rezervno kartico vozila, zvočnik in nekaj gotovine.

Poskus vloma – Zreče

V Zrečah je neznani storilec skozi pritlično okno poskušal vlomiti v počitniško hišico. V notranjost mu ni uspelo vstopiti.

Tatvina – Tepanje

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino. Madžarskemu vozniku tovornega vozila je med počitkom neznanec iz predala v kabini ukradel nekaj gotovine.

Zaseg vozila – Celje

Na Kidričevi cesti v Celju smo zasegli osebno vozilo 42-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, na osebnem vozilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo v soboto ukrepali osemkrat, v dveh primerih smo obravnavali primera nasilja v družini in sicer na območjih policijskih postaj Slovenske Konjice in Žalec, v sedmih primerih smo bili obveščeni o poškodovanjih vozil na parkiriščih, trem osebam v Slovenj Gradcu, Vuzenici in Rogaški Slatini smo zasegli prepovedano drogo.

Nedelja, 28. oktober 2018

Včeraj smo v Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Celje sprejeli 179 klicev občanov, v 52 primerih je šlo za interventne dogodke.

Vlom – Javornik

V Javorniku, na območju Štor, smo obravnavali vlom v lovski dom. Storilec je ukradel nekaj kave in alkoholnih pijač ter manjšo vsoto gotovine.

Tatvina – Vuzenica

V Vuzenici je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z bančnimi in drugimi karticami ter dokumenti.

Tatvine prometnih znakov – Ličenca

V Ličenci, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, je neznani storilec ukradel tri prometne znake, dva pa poškodoval.

Zasega vozil – Celje, Slovenj Gradec

V Celju, na izvozu iz avtoceste Celje Center smo zasegli osebno vozilo 51-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in krepko pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal dobri dve promili alkohola v krvi.

V Slovenj Gradcu smo danes ponoči vozilo zasegli 55-letnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Od preostalega dogajanja poročamo še o vozniku, ki smo ga včeraj ustavili v Slovenskih Konjicah, preizkus z alkotestom a je pokazal , da je imel več kot 1,7 promilov alkohola v krvi.

Obravnavali smo tri prometne nesreče z materialno škodo, sedem kršitev javnega reda in miru, dve tatvini registrskih tablic ter nasilje v družini na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,797 seconds.