Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 29. 11. 2021 (požar povzročil za skoraj pol milijonsko škodo, tragična nesreča, poziv vozniku, ki je zbil kolesarja…)

29. 11. 2021 13:37

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh  dneh prejeli 845 klicev občanov. 188 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

40  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete,  7 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 107 s področja prometne varnosti in 39 s področja javnega reda in miru.

Danes  smo se  povsod  na  našem območju zbudili v sneženo jutro, zato vse udeležence  cestnega  prometa  pozivamo naj se zaradi razmer na voziščih na pot  odpravijo prej kot običajno, naj vozijo previdno, upoštevajo varnostno razdaljo  med vozili, avtomobile naj dobro očistijo , vožnjo pa prilagodijo razmeram na voziščih.

Velik požar v Ljubiji

Danes,  nekaj  pred  6.  uro  zjutraj, smo bili obveščeni o večjem požaru v Ljubiji,  na  območju Policijske postaje Mozirje. Zagorelo je tovorno vozilo v skladiščnem objektu lesno predelovalnega podjetja, velikem  približno 70×20 metrov. V prostoru sta bili v času požara  dve tovorni  vozili,  več strojev, več sekancev, furnirja in druge stvari. Posredovali so gasilci PGD Mozirje, Letuš, Rečica ob Savinji, Grušovlje, Pobrežje ob Savinji, Paška vas, Lokovica, Šmartno ob Paki, Gorica ob Dreti, Nazarje in Velenje, ki so preprečili širjenje požara na sosednje objekte ter požar omejili in pogasili. Ogenj je uničil objekt vključno s tovornim vozilom, stroji in inventarjem v objektu. Materialna škoda naj bi po prvih ocenah presegla 400.000  €. Policisti bodo ogled opravili  takoj,  ko  bodo  razmere  to dopuščale.

Preostalo dogajanje zadnjih   treh  dni  na  območju  Policijske  uprave  Celje  je zaznamovala  tragična  prometna  nesreča,  v  kateri je včeraj zjutraj,  na avtocesti  na območju Šempetra v Savinjski dolini, umrla 52-letna ženska. O prometni  nesreči  smo poročali že včeraj – tukaj. Letos je v prometnih nesrečah na območju  Policijske  uprave  Celje umrlo enaindvajset  ljudi. Lani v enakem obdobju devet.

Poleg  omenjene  prometne nesreče smo od petka do danes obravnavali še  eno prometno  nesrečo  s hudimi poškodbami, tri z lažjimi poškodbami udeleženih in 57 prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema  voznikoma,  ki  nista  izpolnjevali  pogojev  za vožnjo, smo zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trinajstkrat.

O podrobnostih v nadaljevanju.

Petek, 26. november 2021

Okoli  pol  sedmih  zjutraj  smo  izven naselja Pameče obravnavali prometno nesrečo,  v  kateri  je bilo udeleženih pet vozil. Povzročila jo je voznica osebnega  vozila,  ki  je  vozila iz smeri Dravograda proti Slovenj Gradcu. Voznica  je  izven  naselja Pameče zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila  v  voznika  osebnega  vozila,  ki  je  v  tistem  trenutku pravilno pripeljal  z  nasprotne  smeri. Voznico je odbilo še v drugo osebno vozilo, voznika pa je zaneslo na nasprotno stran in ga odbilo v tovorno vozilo in v osebno   vozilo,   katerega   voznica   je  vozila  za  tovornim  vozilom. Povzročiteljica,  ki  smo  ji  zaradi  povzročitve  prometne nesreče izdali plačilni nalog, se je v trčenju lažje poškodovala.

V  petek,  okoli  10.  ure,  se  je  v  Šempetru  v  Savinjski dolini lažje poškodoval 18-letni  pešec.  Vanj  je  na prehodu za pešce trčila voznica osebnega  vozila,  ki  naj  bi  v  križišče  zapeljala  pri  rdeči  luči na semaforju. Voznica je po trčenju odpeljala, ne da bi pešcu nudila pomoč  in mu  pustila  podatke.  Voznico  osebnega  vozila  pozivamo,  naj  se zaradi razjasnitve  okoliščin  oglasi  na  Policijsko postajo Žalec ali pokliče na telefonsko številko 113

Okoli  14.  ure  smo  na  Poljani  obravnavali  prometno  nesrečo  s hudimi telesnimi  poškodbami.  V  prometni  nesreči  sta  bila  udeležena  voznica osebnega  avtomobila  in   voznik  tovornega  vozila.  Prometno  nesrečo je povzročila 55-letna voznica osebnega vozila, ki je  vozila iz smeri Prevalj proti  Mežici  in  je v Poljani, z neznanega razloga zapeljala na nasprotno smerno  vozišče  in trčila v voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je pravilno  pripeljal  nasproti.  Voznica  se  je v trčenju hudo poškodovala. Zaradi  odstranjevanja  posledic  prometne  nesreče je bila cesta dlje časa zaprta.

V  Ožbaltu, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi smo okoli 21. ure obravnavali  voznika,  ki  je  vozil krepko pod vplivom alkohola, V krvi je imel 1.8 promilov alkohola. sledi obdolžilni predlog.

V  noči  iz  petka  na  soboto  smo  v  Ravnah na Koroškem ustavili voznika osebnega  vozila,  ki  je  imel  1.2  promila  alkohola v krvi. Voznika smo pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

V  petek  smo  bili  obveščeni  o  vlomu  v  stanovanjsko  hišo  na območju Grobelnega.  Storilec  je  v  hišo v popoldanskih urah vlomil skozi okno na hodniku in ukradel gotovino ter zlatnino.

V  Vojniku  smo  obravnavali  tatvino  žlebov. Neznani storilec je okoli 15 metrov bakrenih žlebov ukradel s cerkve.

V  Čečovju,  na  območju  Policijske  postaje Ravne na Koroškem, je neznani storilec  vlomil  v  klet stanovanjskega bloka in ukradel električni skiro, vreden okoli 400 €.

V  večernih  urah  smo v Velenju, na Kardeljevem trgu, dvema mladoletnikoma zasegli  okoli 80 petard. Sledi obdolžilni predlog in obvestilo pristojnemu centru za socialno delo.

Sobota, 27. november 2021

V  soboto,  okoli devetih dopoldne, smo na Ravnah na Koroškem, v križišču v bližini  policijske  postaje  obravnavali  prometno  nesrečo,  v kateri sta trčila  voznika  osebnih  vozil stara 80 in 84 let.  Do prometne nesreče je prišlo, ker je eden od voznikov zapeljal v rdečo luč. 80 letni voznik se je v  trčenju lažje poškodoval. V omenjenem primeru prosimo zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, za pomoč očividce.

Okoli  11.30  ure  smo  prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v Žalcu,  kjer  sta  zaradi izsiljevanja prednosti voznice, trčili dve osebni vozili.  V trčenju so se lažje poškodovale tri osebe, poleg povzročiteljice še voznik drugega osebnega vozila in njegova sopotnica.

Na  avtocesti  v bližini avtocestnega počivališča Tepanje smo okoli 11. ure dopoldne  izsledili  državljana Maroka, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Po opravljenih postopkih smo ga namestili v azilni dom.

V  petek,  okoli  ob 22. ure, se je v križišču Ceste v Laško in Partizanske ceste  v Celju (uvoz za mestni park) zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila  udeležena  kolesar  in voznik osebnega avtomobila, znamke Volkswagen, srebrne  barve,  neznanih  registrskih  številk. Kolesar se je pripeljal iz smeri  Laškega,  po  levi kolesarski stezi in prečkal vozišče na prehodu za pešce.  Voznik  osebnega  avtomobila pa se je pripeljal iz smeri Laškega in zavijal  levo  na  Partizansko  cesto  ter  na  prehodu  za  pešce  trčil v kolesarja.   Neznani  voznik  osebnega  avtomobila je na kraju kolesarju pomagal in  mu  dal svojo  telefonsko  številko,  ki  pa si jo kolesar ni zapomnil.   Voznika pozivamo,  da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče,  oglasi  na  Policijsko  postajo  Celje  ali pokliče na telefonsko številko 03 54 26 400.

V  večernih  urah  smo  v  Dolah,  na  območju  Policijske postaje Šentjur, ustavili  voznika  osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel v krvi dobro promilo in pol alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Nedelja, 28. november 2021

V  nedeljo smo obravnavali tragično prometno nesrečo na avtocesti, o kateri smo že poročali. Ostalih izstopajočih dogajanj nismo beležili.

M.T./PU Celje, foto: Gasilci Mozirje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 2,635 seconds.