Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 29. 3. 2021 (pijana koroška voznica se je zagozdila že na parkirišču, pijanega celjskega voznika pa ni ustavila niti prazna pnevmatika,…)

29. 03. 2021 12:40

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave  Celje so občani poklicali  901. 214 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Cestni promet

V  zadnjih  treh  dneh  so  obravnavali  dve  prometni  nesreči  s  hudimi poškodbami in triintrideset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo  prometno  nesrečo  s  hudimi  poškodbami  so  v  petek okoli desetih dopoldne  obravnavali  v  avtocestnem  predoru  Pletovarje,  v  smeri proti Mariboru,  kjer  je  72-letna  voznica  osebnega  vozila,  zaradi  vožnje z neprilagojeno  hitrostjo,   trčila  v kombinirano vozilo, ki je vozilo pred njo. Povzročiteljica se je v trčenju hudo poškodovala.

Drugo   prometno   nesrečo  s  hudimi  poškodbami  so  v  soboto  popoldne obravnavali  v  Novem  Tepanju, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča,  52-letni  motorist  trčil  v  betonsko  ograjo,  padel in se hudo poškodoval.

Tudi  minuli  konec tedna je bil alkohol vse preveč prisoten med udeleženci cestnega prometa.

V  petek  popoldne  so na območju Dramelj obravnavali prometno nesrečo, do katere  je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom  alkohola.  Voznik  osebnega  vozila, ki je imel skoraj dve promili alkohola  v  krvi,  je  zapeljal z vozišča. Vozilo se je prevrnilo v potok. Voznik  se  v prometni nesreči ni poškodoval. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Na  območju  Raven  na  Koroškem  je voznica, ki je imela dobri dve promili alkohola  v krvi, trčila v dve parkirani osebni vozili. Voznici so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V  noči  iz  sobote  na  nedeljo  so  na Mariborski ulici v Celju ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo, ki ni bilo tehnično brezhibno. Na  vozilu  je  imel  prazno  pnevmatiko.  Voznik je vozil tudi pod vplivom alkohola.  V  krvi je imel dobro promilo in pol alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali, sledi obdolžilni predlog.  Zaradi vožnje s  tehnično  neizpravnim vozilom in posledično zaradi  poškodovanja vozišča so  ga  oglobili.  Globo so  mu  izrekli  tudi  zaradi  kršitve Zakona o nalezljivih boleznih.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so  v zadnjih treh dneh ukrepali sedemintridesetkrat.

Kriminaliteta

V  noči  iz  četrtka  na  petek  je  neznanec izpred stanovanjskega bloka v Slovenj Gradcu ukradel kolo.

V  petek zjutraj so bili obveščeni, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila v Laški vasi ukradel motorno žago in kanister goriva.

Na  parkirišču v Celju je storilec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

V  soboto  zjutraj so bili obveščeni o tatvinah  okoli 700 litrov nafte iz rezervoarjev  dveh  tovornih  vozil  parkiranih  na avtocestnem počivališču Lopata.    Tatvino   okoli 700 litrov nafte iz rezervoarja tovornega vozila so v soboto obravnavali tudi na avtocestnem počivališču Zima.

V  soboto dopoldne so v podjetju na Planini pri Sevnici obravnavali požar. Zagorelo je v filtrih peskalnika. Tuja krivda je izključena.

Na  območju  Vojnika  so  v soboto obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.  Storilec je lastniku s poškodovanjem vhodnih vrat povzročil za okoli 2.000€.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,586 seconds.