Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 29. 4. 2019 (poziv povzročitelju nesreče s smrtnim izidom, vlom v vozila med pogrebom,…)


Policijsko poročilo začenjamo s podatki o prometni nesreči s pobegom, o kateri so policisti sicer med vikendom že poročali, vendar policistom do sedaj še ni uspelo izslediti povzročitelja. Voznika, ki je odpeljal s kraja nesreče, ne da bi ustavil in pešcu nudil pomoč policisti znova pozivajo, da se jim javi.

O prometni nesreči so bili obveščeni v petek, 26. aprila, nekaj minut pred  polnočjo. Zgodila se je v Hudem Kotu, ko je neznani voznik, neznanega vozila  trčil v 72-letnega pešca in s kraja nesreče odpeljal ne da bi pešcu nudil pomoč.

Pešec je hodil  iz smeri Ribnice proti Vuhredu, najverjetneje po sredini vozišča.  Neznani  Voznik  je  vanj  trčil v nepreglednem ovinku, približno kilometer pred Ribnico na Pohorju. Pešec je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Vozilo,  za zdaj še neznanega voznika, je najverjetneje poškodovano spredaj desno  oziroma  po  desnem  bočnem  delu.  Poškodovano lahko ima tudi desno stransko ogledalo. Voznika policisti znova pozivajo naj se oglasi na najbližjo policijsko postajo ali pokliče na telefonsko številko 113.

Vse, ki o prometni nesreči karkoli vedo policisti prosijo, da jih o tem obvestijo. Pokličejo naj na telefonsko številko Policijske postaje Radlje ob Dravi 02 88 70 600 ali na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko Policije 080 12 00.

Poleg  omenjene  prometne  nesreče so policisti ta konec tedna obravnavali še osem prometnih nesreč z lažjimi poškodbami udeleženih in dvainštirideset prometnih nesreč z materialno škodo na vozilih in objektih.

Zaradi kršitev javnega reda in mir so policisti od petka do danes ukrepali devetnajstkrat.

V nadaljevanju še o dogajanju s področja kriminalitete:

Vlom v gostinski lokal – Šoštanj

V petek zjutraj so bili obveščeni o vlomu v nekdanji gostinski lokal v Šoštanju. Storilec je ukradel spominski samokres.

Ilegalni prehod državne meje – Bistrica ob Sotli

Na Mejnem prehodu Bistrica ob Sotli, je pri opravljanju mejne kontrole, po odstranitvi plombe iz tovornega vozila, skočil afganistanski državljan in poskušal pobegniti. Policisti so ga prijeli. Afganistanski državljan je v vozilo vstopil v Srbiji. Po opravljenih postopkih so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Vlom v tri osebna vozila – Slovenj Gradec

V petek popoldne je neznani storilec na parkirišču pokopališča v Slovenj Gradcu vlomil v tri vozila medtem, ko so bili lastniki na pogrebu. Na vseh treh vozilih je razbil sprednja okenska stekla in iz vseh treh ukradel torbice z denarnicami, bančnimi karticami, dokumenti in gotovino.

Vlom v stanovanjsko hišo – Celje

V  soboto  so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Celju. Storilec je ukradel tri harmonike.