Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 29. 4.


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 694 klicev občanov. 181 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 10 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 28 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so obravnavali  eno prometno nesrečo  s hudimi poškodbami, 5  z lažjimi poškodbami in 32 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v nedeljo okoli 15. ure obravnavali pri uvozu na bencinski servis v Šentrupertu. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Latkove vasi in je pri zavijanju v levo, na bencinski servis, zaprl pot kolesarju, ki je pripeljal z nasprotne smeri. Kolesar se je v trčenju huje poškodoval. Voznika osebnega vozila bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trinajstkrat.

Kriminaliteta

V Velenju, na Aškerčevi cesti, so obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel gotovino. Škodo je povzročil še z uničenjem ključavnice.

Na Opekarniški ulici v Celju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel dve udarni kladivi, dva kotni  brusilki, vbodno žago in nekaj drugega orodja.

Na parkirišču v Velenju so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz odklenjenega rezervoarja tovornega vozila ukradel več kot 500 litrov nafte.

S terase gostinskega lokala v Žalcu je neznanec ukradel več miz in stolov.

V Zibiki so policisti v petek obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel dve bančni kartici in gotovino.

V soboto so na Dobrni obravnavali požar. Ogenj je v celoti uničil leseno lopo. Vzrok požara še ni potrjen.

V soboto, okoli 23. ure, so požar obravnavali tudi v Črnečah, kjer je zagorela prostor, v katerem sta bili delavnica in drvarnica. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Ogenj je v celoti uničil ostrešje in poškodoval notranjost objekta. Tujo krivdo so izključili.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Blatnem Vrhu, na območju Policijske postaje Laško. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Podatkov o tem, če je kaj ukradel,  še nimajo.

Na avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino nafte. Storilec je iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila ukradel okoli 450 litrov nafte.

Nedovoljen prehod državne meje

Na avtocestnem počivališču Lopata so v noči iz nedelje na ponedeljek v romunskem tovornem vozilu izsledili štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Voznik je s kraja pobegnil. Državljani Sirije so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Glede voznika še zbirajo obvestila.