Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 29. 5. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti od petka do ponedeljka zjutraj prejeli 874 klicev občanov. 226 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 95 s področja prometne varnosti in 65 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali smo šest prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 35 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Celju so policisti štirim voznikom, ki so vozili brez veljavneganvozniškega dovoljenja, zasegli vozila. Vozila so voznikom zaradi vožnje breznveljavnega vozniškega dovoljenja zasegli tudi policisti v Šentjurju, Žalcu, Laškem, Šmarju pri Jelšah in Radljah ob Dravi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestnajstkrat krat na javnem kraju in sedem krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo štiri kršitelje.

Kriminaliteta

V Celju so policisti obravnavali dve tatvini iz trgovin.

Velenjski policisti so opravili ogled tatvine registrske tablice iz parkiranega osebnega avtomobila.

Tatvino registrskih tablic iz osebnega avtomobila so obravnavali tudi žalski policisti v Latkovi vasi.

V Žalcu so policisti opravili ogled tatvine orodja iz kombiniranega vozila.

Na bencinskem servisu Lopata je neznani storilec preko noči iz parkiranega tovornega avtomobila odtujil 500 litrov dizelskega goriva.

V eni izmed trgovin v trgovskem centru Planet Tuš v Celju je neznani storilec oškodovanki iz torbice odtujil denarnico z dokumenti in gotovino.

Tatvino denarnice z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami so obravnavali tudi Velenjski policisti. Storilec je po tatvini na bankomatu z bančne kartice dvignil 70 evrov, nato pa je poskušal še enkrat, vendar neuspešno, saj je bila kartica že preklicana.

Vlomljeno je bilo v poslovni prostor na Dobrni. Neznani storilec je pregledal prostore ter odtujil tri mikrofone.

V Slovenskih Konjicah je bilo vlomljeno v osebni avtomobil, ki je bil parkiran pred gostinskim lokalom. Iz vozila je neznani storilec odtujil denarnico z gotovino, dokumenti in bančno kartico. Storilec je po tatvini iz bančne kartice z dvigom odtujil še 1.600 evrov.

Na Proseniškem so tudi šentjurski policisti obravnavali podoben vlom v vozilo, tatvino denarnice. Storilec je še preden je bila bančna kartica preklicana na bankomatu opravil dvig v vrednosti 1.800 evrov.

V Dramljah na A1 so imeli policisti v postopku državljana Romunije, ki se je policistom izkazal z ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Vozniško dovoljenje mu je bilo zaseženo, izveden je bil prekrškovni postopek zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako mu je bilo tudi zaseženo vozilo. Sledi še kazenska ovadba za ponarejanje listin.

Policisti so obravnavali tudi pet požarov. Omenili bi dva večja.

Prvi se je zgodil v petek popoldne v Bukovžlaku, kjer so na deponiji zagoreli odpadki, požar pa se je razširil še na objekt. Policisti so z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je do požara prišlo zaradi samovžiga smeti pred halo demontaže , ogenj se je nato
razširil še v notranjost objekta, v katerem so bili komunalni odpadki – papir. Tuja krivda je izključena. Z požarom je nastala materialna škoda v višini 200.000 evrov.

Do večjega požara je prišlo tudi v petek zvečer v Ločah, kjer je zagorelo več objektov na tamkajšnji žagi. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je do požara prišlo zaradi eksplozije prašnih delcev v silosu, kjer se zbira masa za izdelavo peletov, požar pa se je razširil še na ostale objekte. Tuja krivda je izključena, nastalo škodo pa ocenjujejo na več kot 300.000 evrov.