Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 3. 4. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih ntreh dneh prejeli 791 klicev občanov. 207 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

57 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 80 s področja prometne varnosti in 6 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so policisti obravnavali 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 27 prometnih nesreč z materialno škodo.

Velenjski policisti so med kontrolo prometa na Šaleški cesti v Velenju kontrolirali voznika štirikolesnika, ki je v naselju, pri omejitvi hitrosti 50 km/h, vozil s hitrostjo 90 km/h. Pri kontroli so ugotovili, da gre za voznika začetnika, zato so mu na kraju odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na sodišče. Za predpisan prekršek je predpisana globa 500 € in 7 kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 29 primerih.

Kriminaliteta

Minuli konec tedna so policisti obravnavali štiri primere nasilja v družini. Nasilnežem smo izrekli ukrepe prepovedi približevanja. Sledijo kazenske ovadbe.

Z delovišča v Vojniku so neznani storilci ukradli žlico gradbenega stroja.

V Kozjem so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec ni ničesar ukradel.

V Velenju so obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz športne torbe v garderobi telovadnice srednje šole ukradel gotovino in slušalke.

Na Proseniškem so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz denarnice, ki jo je našel v vozilu ukradel gotovino.

V Lahovem Grabnu, na območju Policijske postaje Laško, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.