Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 3. 6. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 801 klic občanov. 195 klicev je bilo interventnih, 11 nujnih.

45 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 91 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 5 z lažjimi in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v petek, okoli 11.30 ure, obravnavali na Prevaljah. Povzročil jo je traktorist, ki je vozil v smeri proti Mežici in je na prehodu za pešce trčil v pešca. Ta se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj, okoli 11.30 ure, policisti obravnavali v Mestinju, kjer je voznik tovornega vozila, ki se je vključeval v promet na prednostno cesto, izsilil prednost vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Rogaške Slatine. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval.

Radeljski policisti so na območju Radelj ob Dravi med vikendom obravnavali voznico osebnega vozila, ki je imela dobrih 2,7 promilov alkohola v krvi. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so minuli vikend obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Voznik, ki so ga ustavili v Mežici, je imel 1,3 promila alkohola v krvi, voznik, ki so ga obravnavali na Prevaljah, pa je imel 1,6 promilov alkohola v krvi. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali v 28 primerih.

Kriminaliteta

Iz skladišča gostinskega lokala v Tremerjah je neznani storilec ukradel več mesa in cigaret.

V Celju so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti. S poškodovanjem terasnih vrat je lastnikom povzročil za okoli 1.000 evrov materialne škode.

V soboto so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec na osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo v Zidanem Mostu, prerezal vse štiri pnevmatike.

Nedovoljen prehod državne meje

V Rogatcu so policisti sinoči izsledili 18 državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.