Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 30. 8. 2021 (nalet vozil pri avtocestni zapori pri Dramljah, tatvina delovnega stroja,…)

30. 08. 2021 15:03

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  694 klicev občanov. 194 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

30  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 5 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 75 s področja prometne varnosti in 68 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami,  osmih  z  lažjimi  poškodbami  in  šestindvajsetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno  nesrečo  s hudimi poškodbami so obravnavali v soboto, nekaj pred 15. uro.  Zgodila  se  je  na  avtocesti, na območju Dramelj, pred delovno zaporo.  V trčenju so bila udeležena tri osebna vozila. Prometno nesrečo je povzročil  73-letni  avstrijski voznik, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo  spregledal  stoječo  kolono  vozil  in  trčil  v  osebno  vozilo italijanskega voznika, le tega pa je nato odbilo še v tretje osebno vozilo. Povzročitelj se je v  prometni nesreči hudo poškodoval.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štiridesetkrat.

Podrobnejše dogajanje izpostavljamo v nadaljevanju.

Petek, 27. avgust 2021

V  dopoldanskih  urah  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo na Erjavčevi  ulici  v  Celju. Storilec je v hišo vlomil skozi okno na terasi, preiskal  prostore  in  ukradel  nekaj ročnih ur, nekaj nakita, fotoaparat, denarnico z gotovino in nekaj drugih stvari.

V  Vonarju so obravnavali tatvino delovnega stroja znamke BOMAG tip BW200, vrednega okoli 5.000 €.

Na  parkirnem  prostoru  na  Ipavčevi ulici v Celju so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je z ostrim predmetom na vratih vozila naredil ris in lastniku povzročil za okoli 200 € škode.

Sobota 28. avgust 2021

Na avtocestnem počivališči Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Storilec je  okoli  500  litrov goriva ukradel iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila.

Včeraj izstopajočih dogodkov celjski policisti niso beležili.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 3,372 seconds.