Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 31. 12. 2018 (poziv očividcem nesreče v Celju, tatvina avtomobila, nesreča na smučišču…)

31. 12. 2018 09:26

Zadnje letošnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklega vikenda pričenjamo z obvestili o petkovem varnostnem dogajanju.

Okoli poldneva so bili policisti obveščeni o nesreči na smučišču Kope. Med smučanjem po smučišču je padla 11-letna hrvaška državljanka. Pri padcu je utrpela zlom leve noge. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana za zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Okoli sedemnajste ure so policisti obravnavali nesrečo pri spravilu lesa v Bistriškem jarku pri Muti. Po tem, ko je na hlod namestil žično vrv in traktoristu pokazal ga lahko potegne, se 63-letni domačin od hloda ni umaknil na zadostni razdalji, zato ga je stisnil ob drevo. Pri tem je utrpel poškodbe kolena na desni nogi in levega dela prsnega koša. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Okoli dvajsete ure zvečer so policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo v Ložnici pri Žalcu. Neznani storilec povzročil škodo pri vlamljanju.

Nekaj minut pred polnočjo so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ulici Dušana Kvedra v Celju. Neznanec je vlomil skozi pritlično okno in iz notranjosti odtujil za okoli 8.000 € gotovine in zlatnine.

V soboto so bili nekaj minut pred petnajsto uro policisti obveščeni o nesreči pri delu v Koprivni na območju Črne na Koroškem. Pri ogledu kraja smo v navzočnosti preiskovalne sodnica in državne tožilke iz Slovenj Gradca ugotovili, da je 78-letni domačin opravljal spravilo lesnih sekancev v deponijo kletne etaže stanovanjske hiše. Med potiskanjem lesnih sekancev ga je zagrabil kovinski vijak in ga tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju dogodka. Tuja krivda za nastanek nesreče je izključena.

Okoli triindvajsete ure so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila izpred gostišča v Hotemežu pri Laškem. Pri takojšnjem izvajanjem nujnih ukrepov iskanja vozila, je 53-letnega osumljenca iz Zidanega mosta, med vožnjo po Mariborski cesti v Celju, opazila policijska patrulja iz Celja. Po večkratnem ustavljanju, trčenju v prometni znak in ogrožanju varnosti udeležencev v prometu, je voznik v Arji vasi zapeljal v slepo ulico, kjer so ga policisti prijeli. Kazensko ga bomo ovadili zaradi suma storitve tatvine osebnega avtomobila in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Sledi zaprosilo poslušalcem in morebitnim očividcem prometne nesreče, ki se je zgodila v petek, 21. decembra 2018, ob 11.30 uri, v neposredni bližini stanovanjskega bloka Na zelenici v Celju. V prometni nesreči je neznani voznik kombiniranega vozila, bele barve, ljubljanskih registrskih oznak, trčil v 87-letno peško . Po trčenju je ustavil in ji priskočil na pomoč. V pogovoru mu je povedala, da ni poškodovana in mu dala telefonsko številko. Zaradi bolečin je 29. decembra iskala zdravniško pomoč. Vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči policisti vljudno prosijo, da pokličejo na 113.

Naše javljanje zaključujemo z obvestilo o preklicu iskanja pogrešanega Nikole Strahinića iz Črne na Koroškem, ker je bil včeraj zvečer najden živ v zapuščeni stanovanjski hiši v Črni na Koroškem. Po nudeni zdravniški pomoči na kraju je bil prepeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri iskanju pogrešanega, se policisti najlepše zahvaljujejo.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,779 seconds.