Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 4. 12. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 797 klicev občanov. 219 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

47 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 108 s področja prometne varnosti in 44 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V minulih treh dneh so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 6 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 51 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali devetnajstkrat.

Kriminaliteta

Minuli konec tedna so policisti obravnavali tri vlome v stanovanjske hiše.

Na območju Nazarij je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je verižico z obeskom.

V Bočni je storilec v hišo prav tako vlomil skozi okno. Ukradel ni ničesar.

V Gubnem je neznani storilec v hišo vlomil skozi terasna vrata, ukradel je več zlatnine in gotovino.

V Spodnjem Grušovju smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat.

V petek dopoldne so v Dobrini, na območju Policijske postaje Šentjur, obravnavali požar. V garaži nenaseljene in nedograjene stanovanjske hiše je zagorelo vozilo. Ogenj je vozilo v celoti uničil, poškodoval pa je tudi objekt. Tujo krivdo so izključili.

V soboto dopoldne so požar obravnavali tudi v Gostinci, kjer je zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave. Ogenj je uničil ostrešje in mansardni prostor počitniške hišice.

Iz kleti več stanovanjske zgradbe v Slovenj Gradcu neznani storilec ukradel e-skiro.

Na Prevaljah je neznani storilec vlomil v dve kleti stanovanjskega bloka in ukradel dva baterijska vrtalnika.

V Celju, na Ljubljanski cesti, so policisti obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na vozilu razbil zadnjo šipo.

Na Pohorski ulici v Celju je neznanec vlomil v kombinirano vozilo in ukradel prenosni reflektor.

V Kostrivnici so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec ni ničesar ukradel, škodo je povzročil s poškodovanjem vrat.