Poročilo Policijske uprave Celje ponedeljek, 4. 3. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 731 klicev občanov. 184 klicev je bilo interventnih, 4 nujni.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 73 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali  eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi in dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj popoldne obravnavali na območju Bukovske vasi. Kolesar je na kolesarski stezi močno zavrl, ker je predenj, s pločnika na stezo stopil neznan otrok.  Kolesar je padel in se huje poškodoval.

V Ločah so v petek obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kolesar, ki je bil krepko pod vplivom alkohola. Imel je dobri dve promili alkohola v krvi. Kolesar je na pločniku izgubil ravnotežje, padel in se poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu policisti izdali plačilni nalog.

Minuli konec tedna so obravnavali sedem močno pijanih voznikov, ki so imeli od promila do dveh alkohola v krvi.

Policisti Postaje prometne policije Celje so na avtocesti A1 izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitve hitrosti. Pri tem so ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebni vozil, med katerimi izstopa voznik osebnega avtomobila znamke Mini  Cooper, ki je na odseku, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo 157 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog. Ker pa je za osebo obstajal sum, da vozi v cestnem prometu pod vplivom mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo, so mu odredili še  postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Test je pokazal prisotnost prepovedane droge v organizmu.  Policisti so vozniku odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil.  Zoper voznika so podali obdolžilni predlog, saj je storil prekršek zoper varnost cestnega prometa, za katerega je predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in gre za storitev hujšega prekrška v cestnem prometu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega trda in miru so policisti ukrepali  šestnajstkrat.

Kriminaliteta

V petek zjutraj so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec razbil steklo na objektu pošte na Polzeli. V objekt ni vstopil.

V petek, okoli 22. ure, so bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na Lopati. Do požara je prišlo zaradi pregretja dimniške tuljave. Ogenj je poškodoval kamin in sobo, kjer je izbruhnil požar.

V soboto zjutraj so bili obveščeni o tatvini goriva. Na avtocestnem počivališču Tepanje je neznanec iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila ukradel okoli 900 litrov nafte.

V Velenju so obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše. Storilec je ukradel WC školjko in dva umivalnika.

V soboto so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Vranskega. Vlomljeno je bilo v zadnjem tednu. Lastniki pogrešajo nekaj nakita in snemalnik za nameščene kamere.

Vlom v stanovanjsko hišo so v soboto obravnavali tudi v Zagaju pod Bočem. Storilec je v hišo vlomil v popoldanskih urah. Ukradel je gotovino.

Iz odklenjene kolesarnice stanovanjskega bloka v Velenju je neznanec ukradel moško gorsko kolo.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v stanovanje stanovanjskega bloka v Velenju. Storilec je ukradel torbo z dokumenti, gotovino in nekaj zlatnine.

V Velenju so včeraj obravnavali še vlom v stanovanjsko hišo, ki je v fazi prenove. V tem primeru storilec ni ničesar ukradel.

Nedovoljen prehod državne meje

V Kunšperku so minuli vikend izsledili šest državljanov Rusije (Čečenov), ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.