Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 5. 4. 2021 (divjanje 40-letnega motorista z devetletno sopotnico se je končalo s hudo nesrečo, občan grozil z razstrelitvijo hiše,…)

05. 04. 2021 16:34

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  754  klicev  občanov. 181 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

39  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 6 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 70 s področja cestnega prometa ter 68 s področja javnega reda in miru.

V  petek,  nekaj  pred  21. uro, so na območju  Policijske postaje Slovenj Gradec  obravnavali  povzročitev  splošne  nevarnosti.  54-letni  občan  je zagrozil,  da bo s plinom razstrelil stanovanjsko hišo. Ker so policisti ob prihodu  na  kraj  zaznali  uhajanje plina, zaradi česar bi lahko prišlo do eksplozije,  so v sodelovanju z gasilci, poskrbeli za evakuacijo, sosednjih stanovalcev.  Do  eksplozije  na  srečo  ni  prišlo, policisti so s pomočjo pogajalcev  po  več  urah  truda, uspeli občana prepričati, da je prišel iz hiše. Po dogajanju so ga hospitalizirali.

Cestni promet

V petek, nekaj čez 20. uro so obravnavali prometno nesrečo v kateri sta se hudo poškodovala voznik motornega kolesa in njegova mladoletna sopotnica.

40-letni voznik je  vozil neregistrirano motorno kolo po lokalni cesti v naselju  Florjan,  iz smeri Šoštanja proti Florjanu. V blagem desnem ovinku je  zaradi  vožnje  z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na levo stran ceste, kjer  je  s prednjim delom motornega kolesa trčil v robnik hodnika za pešce in  nato  silovito  trčil  še v kovinsko ograjo, ob potoku Florjanščica.  V trčenju  je  motorno  kolo  odbilo  v  zrak.  40-letnega voznika in njegovo 9-letno  sopotnico  je  pri  tem  vrglo  z motornega kolesa v strugo potoka Florjanščica.  V prometni nesreči sta se oba hudo poškodovala. Voznika bodo policisti zaradi  povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

Sedmim  voznikom,  ki  niso  izpolnjevali  pogojev  za  vožnjo, so zasegli vozila.

Kriminaliteta

Na  Cesti talcev v Velenju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka od koder je storilec ukradel električno kolo.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznani storilec v stanovanjskem bloku vlomil v  več kleti. Iz ene kleti je odnesel več steklenic  bučnega olja iz ene pa kolut električnega kabla.

V soboto zjutraj so bili obveščeni o požaru v Šentrupertu nad Laškim, kjer je  zaradi  udara  strele  zagorel  hlev. Ogenj je uničil ostrešje in nekaj kmetijskih strojev.

V  Mlačah,  ob  ribniku,  je neznani storilec vlomil v bivalno prikolico in ukradel dve ribiški palici in dve kosilnici.

Na  Teharski  cesti  v  Celju  je  neznani  storilec iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Na  Bregu,  v  Celju  so  obravnavali  tatvino mopeda znamka Piaggio Ciao, kovinsko modre barve, registrskih številk CE 2D V8.

V nedeljo zjutraj so bili obveščeni, da je na območju Slovenj Gradca ogenj v celoti uničil leseno uto. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,865 seconds.