Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 5. 11. 2018 (rop, podrta lovska preža, vlomi, …)

05. 11. 2018 13:06

Zadnji konec tedna smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 24 prometnih nesreč. O smrtni prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj nekaj čez polnoč in v kateri je v Okonini umrl 28-letni voznik osebnega vozila, smo poročali že včeraj.

Poleg omenjene smo ta konec tedna obravnavali še tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 20 prometnih nesreč z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, smo zasegli vozila.

V Velenju smo zasegli kolo z motorjem 53-letnemu vozniku, v Kostrivnici osebno vozilo 50-letnemu vozniku, v Belem osebno vozilo 17-letnemu vozniku in v Mozirju osebno vozilo 85-letnemu vozniku.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo 15-krat ukrepali v javnih in 13-tkrat v zasebnih prostorih.

V nadaljevanju o preostalem dogajanju.

Petek, 2. november 2018

Tatvina goriva – Ločica ob Savinji

Na parkirišču podjetja v Ločici ob Savinji je neznani storilec vlomil v rezervoarje treh kombiniranih in enega osebnega vozila in ukradel okoli 170 litrov goriva.

Požar – Šoštanj

V Lokovici pri Šoštanju smo obravnavali požar. Zagorelo je v kuhinji stanovanjske hiše. Do požara je prišlo na štedilniku za trdo gorivo. V požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je manjša materialna škoda.

Požar – Celje

Okoli 14. ure smo požar obravnavali tudi v Ozki ulici v Celju. Zagorelo je na zunanji strani okna stanovanja. Požar so pogasili lastniki sami. Vzrok požara še ni potrjen.

Rop – Žalec

V Žalcu je v petek, nekaj pred 20. uro, v lekarno prišel moški in od zaposlene zahteval določena zdravila. Ker mu jih zaposlena ni hotela dati, je na silo odprl predal z zdravili, jih par škatlic ukradel in odšel s kraja. Policisti so mu kmalu po dejanju odvzeli prostost. Gre za 35-letnega moškega, odvisnika od prepovedanih drog.

Sobota, 3, november 2018

Poškodovanje tuje stvari – Svetina

V dopoldanskih urah smo bili obveščeni, da je neznani storilec na Svetini podrl lovsko prežo.

Tatvina kosilnice – Loka pri Žusmu

V Loki pri Žusmu smo obravnavali tatvino kosilnice znamke BCS, vredne dobrih 3.000 €. Storilec jo je ukradel iz gospodarskega poslopja.

Poskus vloma v stanovanjsko hišo – Mozirje

V Novih Lokah na območju Mozirja smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilca sta v hišo najprej poskusila vlomiti skozi balkonska vrata, kar jima ni uspelo, nato sta v hišo poskusila vlomiti skozi vhodna vrata, kar jima prav tako ni uspelo, pri poskusu vloma skozi vrata prizidka pa so ju zalotili sosedje, ki so slišali hrup. Storilca sta s kraja pobegnila. Lastniku sta povzročila škodo z razbitjem stekle na balkonskih vratih ter poškodovanjem dvojnih vhodnih vrat.

Nedelja, 4. november 2018

Vlom v stanovanjsko hišo – Rečica ob Savinji

V Rečici ob Savinji smo včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo najverjetneje vlomil v soboto zvečer, ko so bili lastniki odsotni, je ukradel več kosov zlatnine, ročno uro in gotovino.

Tatvina kolesa – Nazarje

V popoldanskih urah smo bili obveščeni o tatvini ženskega kolesa, ki ga je neznani storilec ukradel iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Zadrečki ulici v Nazarjah.

Tatvine goriva – Tepanje, Lopata

Za konec še o treh tatvinah goriva. Na avtocestnem počivališču Tepanje je neznani storilec vlomil v rezervoar romunskega tovornega vozila in ukradel okoli 500 litrov nafte. Na počivališču Lopata smo obravnavali dve tatvini
goriva. Neznanec ga je okoli 1.000 litrov ukradel iz rezervoarjev romunskega in belgijskega tovornega vozila.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,699 seconds.