Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 5. 6. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti od petka do ponedeljka zjutraj prejeli 927 klicev občanov. 271 klicev je bilo interventnih.

61 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 104 s področja prometne varnosti in 74 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, sedem prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 47 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v Vojniku, kjer je 58-letni voznik motornega kolesa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel in se pri padcu hudo telesno poškodoval. Pri preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da je imel voznik 0,94 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

V Laškem so imeli policisti postopek z voznikom, ki je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so petim voznikom, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvaindvajsetkrat na javnem kraju in sedemkrat v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja.

Kriminaliteta

V Celju so policisti obravnavali drzno tatvino, kjer je neznani storilec v kabini za pomerjanje oblačil v eni izmed trgovin oškodovanki, v času ko je pomerjanja oblačila, iz torbice odtujil 40 evrov gotovine.

V trgovskem centru v Celju je bil pri tatvini oblačil zaloten 52-letni Celjan, ki je odtujil več kosov oblačil v vrednosti 740 evrov. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.

Policijska postaja Celje obravnava tatvino osebnega avtomobila Audi A6, ki je bil lastniku odtujen v Bosni in Hercegovini.

Policisti v Žalcu so opravili ogled tatvine neregistriranega kolesa z motorjem Tomos APN 6.

V Žalcu sta bili iz parkiranega osebnega avtomobila odtujeni obe registrski tablici.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil 2.500 evrov gotovine.

Žalski policisti so v Arnovskem gozdu opravili ogled tatvine 200 litrov dizelskega goriva iz parkiranega tovornega avtomobila.

Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo v Velenju, kjer je storilec pregledal prostore in odtujil gotovino ter zlatnino.

Celjski policisti so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Odtujenega ni bilo nič.

V Velenju je bilo vlomljeno v poslovni prostor, kjer je storilec pregledal več pisarn. Kaj je bilo odtujeno, pristojni še ugotavljajo.

V Mozirju so policisti opravili ogled vloma v poslovne prostore podjetja. Odtujeno je bilo 5.000 evrov gotovine.

V vozila je bilo vlomljeno v Rogaški Slatini, Šmarju pri Jelšah in Slovenskih Konjicah. V Rogaški Slatni je storilec v dveh primerih odtujil torbice z denarnico, dokumenti in denarjem, v Slovenskih konjicah je bila iz vozila odtujena puška, v Šmarju pri Jelšah pa je v dveh primerih šlo za poskus, saj ni bilo nič odtujenega.

Nasilje v družini so policisti obravnavali v Celju, Laškem in Žalcu. Vsem petim nasilnežem so izrekli ukrep prepovedi približevanja.