Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 6. 2. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 654 klicev občanov. 196 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

34 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 63 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh smo obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v soboto, nekaj pred polnočjo, v Celju obravnavali voznika tovornega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik nekaj več kot promilo alkohola v krvi. Vozniku so zasegli vozilo, sledi obdolžilni predlog. Za prekršek vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je predpisana globa v znesku 500 €, za prekršek vožnje pod vplivom alkohola pa 900 €.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali osemindvajsetkrat.

Minuli vikend so v Celju dvakrat pridržali 47-letnega kršitelja javnega reda in miru. V petek je pod vplivom alkohola in prepovedanih drog vznemirjal prodajalke ene od celjskih trgovin in goste sosednjega gostinskega lokala.

V soboto je javni red in mir kršil še v gostinskem lokalu v središču Celja. V obeh primerih smo ga pridržali do streznitve in mu izdali plačilna naloga.

V soboto so alkoholiziranega kršitelja obravnavali tudi na Ravnah na Koroškem. 38-letni občan je javni red in mir kršil v gostinskem lokalu, kjer se je znašal nad zaposlenimi, ki mu zaradi vidnih znakov alkoholiziranosti, niso hoteli postreči alkohola.

Kriminaliteta

V petek so bili policisti obveščeni o tatvini osebnega vozila znamke VW Golf 2.0, DTDI, letnik 2013, bele barve. Storilec je vozilo ukradel s parkirišča Ljubljanske ceste v Celju. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 10.000 €.

V petek so bili obveščeni o požaru počitniške hišice na območju Belih Vod. Leseni del objekta, velikega približno 4 x 5 metrov, je ogenj v celoti uničil. Vzrok požara še ni potrjen.

V soboto zjutraj so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v podjetju v Celju, kjer si je pri nameščanju težjih kovinskih profilov na dvigalo, 30-letni delavec huje poškodoval roko.

V soboto so bili obveščeni vlomu v stanovanjsko hišo na območju Rogaške Slatine. Storilec je ukradel pištolo in dva nabojnika.

V soboto, okoli devete ure, je v Celju zagorela stanovanjska hiša. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi pregretja dimniške tuljave. Ogenj je poškodoval ostrešje, mansardni del hiše in nekaj spodnjih hišnih prostorov.

V popoldanskih urah so požar, do katerega je najverjetneje tudi prišlo zaradi pregretja dimniške tuljave, obravnavali še na območju Šentjurja. Ogenj je poškodoval mansardne prostore stanovanjske hiše.